Foto: Publicitātes foto

Pērnās sezonas čempiones "Valmiera"/ORDO kapteinis un spēka uzbrucējs Artūrs Bērziņš atzīts par "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) janvāra vērtīgāko spēlētāju, vēsta līga.

Bērziņš janvārī laukumā bija četros mačos, palīdzot valmieriešiem izcīnīt četras uzvaras. Viņš laukumā pavadīja vidēji 36 minūtes un 33 sekundes, guva 19,3 punktus, izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas, veica 2,8 rezultatīvas piespēles un sakrāja efektivitātes koeficienta 22,3 punktus.

Bērziņš pērn tika atzīts par LBL izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet līgas mēneša spēlētāja titulu nopelnījis pirmo reizi deviņās sezonās.

Kā atzīst basketbolists, šīs sezonas sākums komandai bijis raibs.

"Pats ārstēju savainojumu, bija daudz jaunu spēlētāju, jauns treneris. Tikai pamazām ieskrējāmies, un pēdējā laikā kaut kas jau sāk sanākt. Iepriekš bijām viena no daudzām komandām, tagad visi pret mums laukumā iziet ar lielām emocijām. Dažs grib revanšēties, dažs grib pierādīt, ka nav sliktāks par mums. Viegli neiet, bet pēdējā laikā esam noķēruši labu vilni," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bērziņu.

Tāpat basketbolists pauž gandarījumu par to, ka komanda ir pilnā sastāvā un sāk labāk saprast galvenā trenera Uvja Helmaņa prasības.

"Cenšamies tās izpildīt. Neteikšu, ka pagaidām sanāk izcili, taču ar to, ko izdarām pietiek, lai uzvarētu," saka Bērziņš, kurš pleca operācijas dēļ izlaida sezonas sākumu. "Viss iet uz labo pusi. Jūtos labi, galvenais, ka spēles garša atgriezusies. Neteikšu, ka esmu gatavs par visiem 100 %, bet nav nekā tāda, kas nopietni traucētu laukumā un ko nevarētu atgūt. Tikai vasarā būs jāiegulda papildu darbs."

Valmieras komanda ar 12 uzvarām 19 spēlēs ieņem trešo vietu LBL kopvērtējuma tabulā. Savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) Vidzemes vienība ar deviņām uzvarām 12 mačos regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu savā apakšgrupā, iekļūstot "play-off". Pērn Latvijas čempionu titulam "Valmiera"/ORDO pievienoja arī bronzas medaļas BBL turnīrā.

"Jāpietiek spēka, kaut arī spēļu grafiks ir pasmags. Nevienā turnīrā mans mērķis nav trešā vieta, vienmēr gribas uzvarēt. Tomēr ar skaļiem paziņojumiem vien lieli mērķi rokā nedodas. Uz tiem jāiet soli pa solim, tāpēc vispirms fokuss uz tuvākajām spēlēm. Arī pērn ziemā taču nerunājām par to, ka gribam kļūt par čempioniem. Vienkārši gājām uz priekšu spēli pa spēlei, cenšoties izmantot savas iespējas," skaidro Bērziņš.

Kā atzīmē basketbolists, Latvijas čempionu titula izcīnīšana nav mazinājusi valmieriešu motivāciju.

"Neesam atslābuši. Tā nejūtos pats un neko tādu nejūtu komandas biedros. Jā, mājās tagad ir zelta medaļa, bet to uz treniņu zāli vai spēlēm līdzi neņemu. Skaidrs, ka šogad Latvijas čempionāta finālā iekļūt būs daudz grūtāk, nekā pērn, bet basketbolā nekas nav neiespējams. Cīnīsimies," uzsver Bērziņš.

Iepriekš klubu treneru balsojumā par LBL mēneša spēlētājiem atzīti Andrejs Gražulis un Aigars Šķēle, kā arī "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!