Foto: Edgars Vaivads

Svētdien, 12.martā "Valmiera/ORDO" (16-9) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar rezultātu 92:80 pārspēja "Latvijas Universitāte" (5-21) komandu, tādējādi šosezon pārspējot studentus visās četrās savstarpējās spēlēs, portālu "Delfi" informēja ''Valmiera/ORDO'' pārstāve Lelde Bukovska.

"Valmiera/ORDO" sastāvā ar 17 punktiem izcēlās Lauris Blaus un Damjērs Pits, bet viesiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Harijs Rubenis, norāda Bukovska.

Valmierieši spēli iesāka ar Blaua precīzo metienu no groza apakšas, uz ko LU atbildēja ar Eiduka diviem punktiem. Turpmākajās četrās minūtēs abas komandas vairākkārt apmainījās ar precīziem metieniem, līdz ceturtdaļas vidū šī kārtība tika izjaukta un valmieriešu kapteinis Artūrs Bērziņš panāca piecu punktu pārsvaru mājiniekiem +5 (12:7).

Jau otro spēli pēc kārtas valmieriešu treneris Uvis Helmanis agri laukumā sūtīja gados jauno Rinaldu Mālmani un pieredzējušo saspēles vadītāju Raimondu Gabrānu, no kuriem pirmais ar precīzu metienu soda laukumā trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām panāca +6 mājiniekiem. LU saspēles vadītājs Brizgalovs gan minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām samazināja rezultāta starpību līdz -3, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā savu "trumpi" bija pietaupījis valmieriešu snaiperis Laksa, kurš ar precīzu tālmetienu pielika punktu pirmajai ceturtdaļai (24:18).

Spēles otrās ceturtdaļas rezultātu ar precīziem Eiduka soda metieniem atklāja viesi, bet mājinieku sastāvā treneru doto uzticības kredītu turpināja attaisnot Mālmanis, kurš bija precīzs savā pirmajā tālmetiena mēģinājumā šovakar (27:20). Uz Mālmaņa precīzo tālmetienu gan LU prata atbildēt ar savu, kad otro reizi no tālās distances šovakar precīzs bija Brizgalovs, bet no Brizgalova brīdi vēlāk stafeti pārņēma jau vairākkārt pieminētais viesu "snaiperis" Eiduks, kurš ar diviem precīziem tālmetieniem pēc kārtas otrās ceturtdaļas vidū pirmo reizi vadībā izvirzīja LU (31:29). Valmieriešiem nākamajā uzbrukumā spēles rezultātu ļāva izlīdzināt Jonāta divi precīzie soda metieni, bet pēc Laksas kārtējā precīzā tālmetiena (3/5) ātri spēles vadība tika atgūta (34:31). Ceturtdaļas turpinājumā valmierieši viesus tuvāk par diviem punktiem rezultāta starpībā nepielaida, bet ceturtdaļas izskaņā Blaus ar 2+1 gājienu panāca ne tikai lielāko pārsvaru spēles pirmajā puslaikā, bet arī tā gala rezultātu +9 (47:38).

Spēles otrais puslaiks iesākās identiski pirmajam un valmieriešu rēķinu ar precīzu divpunktu metienu atklāja Blaus. Valmieriešu nākamajā uzbrukumā Pits panāca jau +13 (51:38), kas, kā vēlāk izrādījās, arī bija lielākais valmieriešu pārsvars spēles trešajā ceturtdaļā. Vispirms viesu aizsargs Birkāns ar precīzu tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz -10, bet pēc Lasenberga precīzajiem soda metieniem "studentu" deficīts tika samazināts jau līdz -8 (51:43). Lai gan trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē abu komandu pirmās savstarpējās spēles rezultatīvākais vīrs Krūmiņš (tovakar 29 punkti) panāca vairs tikai -7 studentiem, ceturtdaļas turpinājumā valmierieši droši kontrolēja tās gaitu, nevienā brīdī neļaujot viesiem pietuvoties tuvāk par jau pieminēto septiņu punktu handikapu. Ceturtdaļas izskaņā savus pirmos punktus šovakar ar precīzu tālmetienu guva Kārlis, bet punktu tai ar precīzu divpunktu metienu pielika Pits (71:60).

Spēles noslēdzošo ceturtdaļu abas komandas iesāka ar neveiksmīgiem uzbrukumiem, līdz tās pirmās minūtes izskaņā Kārlis atņēma pretiniekiem bumbu un ar iespaidīgu triecienu grozā no augšas izpildīja šīs spēles skaistāko epizodi, atzīmē Bukovska.

Kārlis sešas minūtes pirms spēles beigām panāca +16 (82:66), bet "studentus" pie dzīvības turēja komandas pieredzējušākais vīrs Rubenis, kurš atbildēja ar savu triecienu grozā no augšas (82:68). Turpmākajās ceturtās ceturtdaļas minūtēs "studentiem" divas reizes izdevās tikt līdz -12 ( 82:70 un 84:82), bet Jonāts divas minūtes pirms spēles beigām ar precīzu metienu no groza apakšas panāca lielāko pārsvaru mājiniekiem šovakar +17 (89:72). Pēdējās divās minūtēs, pateicoties Gintera un Lasenberga individuālajām darbībām, viesiem izdevās tikt arī trešo reizi šajā ceturtdaļā līdz -12, bet abu komandu rezultatīvā spēlē savu 16. panākumu šosezon izcīnīja valmierieši (92:80).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!