Foto: Publicitātes foto
"Valmiera"/ORDO komanda ceturtdien nonāca uzvaras attālumā no "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra fināla.

Pusfinālā otrajā spēlē valmierieši ar 80:71 (24:15, 13:11, 21:9, 22:36) viesos uzveica "Liepāja"/"Triobet" komandu, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Kvameins Mičels, kurš guva 14 punktus, 12 punkti Aigaram Šķēlem, bet par punktu mazāk Mārtiņam Laksam. Tikmēr pa deviņiem punktiem sameta Armands Šķēle un Akselis Vairogs.

Savukārt mājinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Klāvs Čavars.

Pateicoties Mičelam un Armandam Šķēlem, viesi spēli iesāka ar 12:0 izrāvienu, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru (24:15). Otrajā ceturksnī Valmieras basketbolisti spēja noturēt vadību un pārtraukumā devās ar 11 punktu pārsvaru (37:26).

Arī trešajā ceturtdaļā laukumā saimniekoja "Valmiera"/ORDO komanda, kas spēja iekrāt jau vairāk nekā 20 punktu atstatumu. Ceturtās ceturtdaļas sestajā minūtē viesi atradās vadībā ar 73:53, tomēr trīs minūšu laikā ielaida 12 punktus, kas liepājniekiem vēl saglabāja cerības uz uzvaru. Tomēr "Valmiera"/ORDO pamatlaika pēdējā minūtē noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 80:71.

Nākamais duelis starp šīm vienībām notiks sestdien Valmierā.

Jau vēstīts, ka otrdien šīs sērijas pirmajā mačā "Valmiera"/ORDO savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 68:55.

Tikmēr trešdien otrā pusfināla sērijas pirmajā mačā starp iepriekšējo piecu gadu finālistiem čempioni "VEF Rīga" izbraukumā ar 76:65 pārspēja "Ventspili". Šo maču aizēnoja ventspilnieku līdera Kristapa Janičenoka savainojums, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies. Sagaidāms, ka viņš nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei šovasar gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Valmiera"/ORDO regulārajā sezonā ar "Liepāja"/"Triobet" tikās četras reizes, svinot trīs uzvaras. Roberta Štelmahera trenētā Valmieras komanda LBL uzvarējusi jau 14 spēles pēc kārtas, bet, kopš janvārī treneris pārņēma komandas grožus, tā vietējā čempionātā ir zaudējusi tikai reizi 20 mačos.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfēja pirmoreiz vēsturē, līdz ar to nodrošinot automātisku vietu izslēgšanas turnīra pusfinālā. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras vai Liepājas.

Valmieras un Liepājas komandas cīnās par lielāko sasniegumu vēsturē - Liepājas komanda vienreiz izcīnījusi LBL sudrabu, 1997.gadā startējot ar nosaukumu "Baltika", savukārt valmierieši finālā vēl nav spēlējuši. Valmieras basketbola labākais sasniegums Latvijas čempionātā ir bronzas medaļas, kas izcīnītas 2003., 2005. un 2013.gadā.

Valmierieši līdz šim LBL pusfinālos spēlējuši sešas reizes un allaž zaudējuši, bet Liepājas basketbolisti pusfinālā spēlē astoto reizi un līdz šim tikai vienu reizi - pašā pirmajā piegājienā 1997.gadā - izdevies uzvarēt (4-2 pār "Ventspils").

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!