Zaudējumu otrajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē pēc kārtas sestdien piedzīvoja "Valmiera"/ORDO komanda, kas ar 80:89 (11:19, 25:18, 19:29, 25:23) savā laukumā piekāpās "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājiem.

Izšķirošo pārsvaru jūrmalnieki iekrāja trešajā ceturtdaļā, bet pēdējā desmitminūtē sava bijušā trenera Ainara Zvirgzdiņa vadīto "Valmiera"/ORDO komandu vairs nepielaida tuvāk par sešiem punktiem.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Kristaps Mediss, bet ar 15 punktiem atzīmējās Māris Ziediņš.

Savukārt valmieriešus neglāba pat Jāņa Kaufmaņa 25 gūtie punkti.

Ja sezonu "Valmiera"/ORDO iesāka sekmīgi, uzvarot pirmajās septiņās LBL spēlēs, nākamajās septiņās cīņās ciesti jau četri zaudējumi.

Iepriekšējā LBL mačā "Valmiera"/ORDO izbraukumā ar 66:72 piekāpās "Jēkabpilij".

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" guvusi ceturto panākumu pēc kārtas, kas seko pēc četru zaudējumu sērijas.

Iepriekšējo reizi abas vienības tikās 17.oktobrī, kad "Valmiera"/ORDO svinēja uzvaru ar ar 77:71.

Vēl vienā mačā sestdien valsts vicečempione "Ventspils" izbraukumā ar 118:71 (28:24, 27:15, 35:16, 28:16) pieveica turnīra jaunpienācēju "Ogre"/"Kumho Tyre".

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Māris Gulbis, 20 punktus sameta Alans Viginss, bet pa 12 punktiem bija Žanim Peineram un Andrejam Gražulim.

Tikmēr "Ogre"/"Kumho Tyre" sastāvā ar 13 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis.

"Ventspils" pēdējā laikā LBL turnīrā piedzīvojusi vienu zaudējumu, kad ar 60:66 savā laukumā zaudēja "Jēkabpilij".

Tikmēr Ogres vienība piedzīvoja jau sesto zaudējumu pēc kārtas. Iepriekšējo panākumu tā izcīnījusi 7.novembrī, kad ar 81:69 tika pārspēta "Jēkabpils".

Arī abu komandu pirmajā spēlē šosezon "Ventspils" guva ļoti pārliecinošu uzvaru, kad savā laukumā apspēlēja ogrēniešus ar 104:51.

Ar 12 uzvarām 14 spēlēs LBL kopvērtējuma līdere tagad ir "Ventspils", kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko Liepāja"/"Triobet" komanda. Vēl desmit uzvaras 14 mačos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā, bet čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi septiņos mačos, kas dod tādu pat uzvaru un zaudējumu attiecību.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar sešām uzvarām 12 spēlēs pakāpusies uz sesto pozīciju, apsteidzot pēdējā laikā pārliecinošu sniegumu rādošo iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļnieci "Jēkabpils", kurai ir sešas uzvaras 13 dueļos.

Astoto vietu ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 14 spēlēs ir "Barons"/LDz. Pie trim panākumiem 13 mačos tikuši "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 14 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!