Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība "Valmiera/ORDO" ir panākusi vienošanos ar 25 gadus veco Latvijas izlases kandidātu Mārtiņu Laksu, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs Ainara Zvirgzdiņa vadīto Vidzemes komandu, informē kluba preses dienests.

"Mārtiņa Laksas piesaiste, līdzīgi kā Jāņa Kaufmaņa atgriešana Valmierā, bija viena no mūsu starpsezonas prioritātēm. Mums bija nepieciešams vieglais uzbrucējs ar "snaipera dotībām" un rezultātā esam vienojušies gan ar Mārtiņu, gan viņa pārstāvjiem, ka nākamais solis pēc lieliskās sezonas Jūrmalas komandas rindās būs attīstība "Valmiera/ORDO" komandā," saka Valmieras kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Tas, ka Mārtiņš cīnās par vietu Latvijas izlasē, jau ir tiešs apliecinājums viņa kā spēlētāja kvalitātei. Savulaik, 2003.gadā, Laksas tēvs Jānis palīdzēja Valmieras klubam izcīnīt pirmās bronzas medaļas kluba vēsturē, un tagad ir laiks arī dēlam sevi apliecināt un kopīgi ar komandu pacīnīties par augstiem rezultātiem."

"Priecājos pievienoties Valmieras klubam, kuram ir pietiekami augstas ambīcijas un mērķi, kas sakrīt arī ar maniem šī brīža sportiskajiem plāniem," saka sportists. "Klubam ir jauns, augsta līmeņa, un tai pašā laikā ļoti pieredzējis treneris. Ceru, ka spēlēšana "Valmiera/ORDO" komandā ļaus man pierādīt sevi jaunā kvalitātē!"

198 cm garais Mārtiņš Laksa šobrīd Latvijas izlases sastāvā gatavojas Eiropas čempionātam, kura grupu turnīrs no 5. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā. Pārbaudes spēlēs Šauļos ar Tunisijas izlasi Laksa bija rezultatīvākais spēlētājs (9 un 11 punkti) Latvijas 2. izlases sastāvā, nopelnot iespēju turpināt cīņu par vietu izlases sastāvā Eiropas čempionātam.

Vieglais uzbrucējs pārstāvējis visa vecuma Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos un pieaugušo izlases sastāvā spēlējis Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Karjeras laikā Mārtiņš Laksa pārstāvējis Latvijas vadošos basketbola klubus, kļūstot par LBL čempionu 2011. un 2014. gadā, kā arī izcīnot Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempiontitulu 2013. gadā.

No 2009. līdz 2011. gadam Laksa pārstāvēja "VEF Rīga" vienību, bet trīs sezonas laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam vieglais uzbrucējs pārstāvēja BK "Ventspils" krāsas. Aizvadīto sezonu Laksa pavadīja "Jūrmala/Fēnikss" vienībā, kuras sastāvā LBL turnīrā bija starp TOP5 rezultatīvākajiem spēlētājiem, vidēji gūstot 13,8 punktus spēlē, kā arī palīdzot komandai ar vidēji 4,3 atlēkušajām bumbām. Savukārt BBL turnīrā Laksa vidēji izcēlās ar 9,8 punktiem un 4,5 bumbām zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!