Latvijas čempionvienība basketbolā "Valmiera"/ORDO panākusi vienošanos par komandas sastāva pastiprināšanu ar amerikāņu aizsargu Eštonu Mičelu, kurš savulaik savu profesionālo karjeru uzsācis tieši Latvijā, izcīnot nacionālā čempionāta bronzas medaļu "Liepājas Lauvas" sastāvā, vēsta komandas preses dienests.

183 cm garais amerikāņu aizsargs Eštons Mičels pēc koledžas absolvēšanas profesionālo basketbolista karjeru uzsāka tieši Latvijā, 2010./2011. gada sezonā pārstāvot "Liepājas Lauvas". Latvijas un Baltijas līgu turnīros Mičels liepājniekiem palīdzēja 54 spēlēs, vidēji gūstot 13,1 punktu, veicot 3,9 rezultatīvas piespēles un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas zem groziem. 2010./2011. gada sezonā Mičels saņēma decembra mēneša labākā LBL spēlētāja apbalvojumu un palīdzēja Liepājas komandai izcīnīt Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Karjeras turpinājumā Eštons Mičels spēlējis NBA Attīstības līgā Riograndes "Valley Vipers" komandā, Čehijas vienībā "Kolin" un Serbijas čempionāta komandā "Metalac Viljevo". Pēdējais 28 gadus vecā Mičela pieraksts bijis Ungārijas komandā "Alba", kur amerikānis spēlējis kopā ar Ernestu Kalvi. Deviņās aizvadītajās spēlēs Ungārijas čempionātā Mičels guvis vidēji 15,1 punktu un izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu zem groziem.

"Jau vairākas nedēļas bijām aizsarga pozīcijas spēlētāja meklējumos, jo Haralda Kārļa, kurš var spēlēt gan aizsarga, gan vieglā uzbrucēja pozīcijā, atgriešanās ir ieilgusi. Ļoti ceram, ka arī viņš tuvāko nedēļu laikā atgriezīsies laukumā un tad, visticamāk, spēlēs pamatā kā vieglais uzbrucējs, savukārt šobrīd vienīgajam nominālajam 2.numuram, ja neskaitam jaunos spēlētājus, Jānim Kaufmanim slodze un spēles laiks viennozīmīgi ir par lielu," stāstīja "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Līdz ar to mums ir nepieciešams pastiprinājums, kurš var dot kvalitatīvu pienesumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, turklāt vajadzības gadījumā Eštons Mičels var spēlēt arī kā saspēles vadītājs. Jaunie spēlētāji, kuri atbilstu šai pozīcijai, vēl nav gatavi 15-20 minūtēm laukumā, lai arī Edgars Kaufmanis un Dāvids Vīksne no nedēļas uz nedēļu progresē un savu iespēju šajā sezonā vēl sagaidīs.''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!