Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība "Valmiera/ORDO" vienojusies ar 22 gadus veco Lietuvas basketbolistu Viteni Čižausku par sadarbības turpināšanu arī jaunajā sezonā, informē kluba preses dienests.

188 cm garais saspēles vadītājs Vitenis Čižausks Vidzemes komandai pievienojās pagājušajā sezonā, pārnākot no Paņevežas "Lietkabelis" vienības. Basketbolists debijas spēlē Valmieras kluba sastāvā iedzīvojās nepatīkamā potītes savainojumā, kas vairākus mēnešus ietekmēja spēlētāja sniegumu laukumā, tomēr, tuvojoties pavasarim, saspēles vadītājs kļuva par vienu no komandas vadošajiem spēlētājiem. Čižauskas sešpadsmit aizvadītās spēlēs LBL turnīrā vidēji izcēlās ar 12,2 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Mana vēlme, kāpēc es atgriežos, ir pierādīt, ka pagājušās sezonas neveiksme bija kļūda un šosezon mums ir jāsasniedz pilnīgi cits līmenis," saka lietuviešu basketbolists. "Esmu gatavs izaicinājumam, jo mums ir jauns, bet tai pašā laikā ļoti pieredzējis galvenais treneris, spēcīgi latviešu spēlētāji un esmu pārliecināts, ka mums ir pa spēkam sasniegt ļoti labus rezultātus!"

Čižausks ir viens no titulētās Lietuvas "zelta paaudzes" spēlētājiem, kopā ar NBA zvaigzni Jonu Valančūnu izcīnot visu jauniešu vecumu Eiropas zelta medaļas un 2011. gadā triumfējot U-19 pasaules čempionātā, kas norisinājās Latvijā. Tāpat Čižausks Kauņas "Žalgiris" rindās 2014. gadā kļuva par Lietuvas čempionu.

Karjeras laikā "Žalgiris" sistēmā uzaugušais basketbolists pārstāvējis tādus Lietuvas klubus kā Ķedaiņu "Nevežis", Kauņas "LTU-Atletas", Paņevežas "Lietkabelis" un Kauņas "Žalgiris", iegūstot pieredzi arī Eirolīgas līmenī. Talantīgais saspēles vadītājs vienu sezonu ir pavadījis Spānijas ACB līgā, pārstāvot "Vallidolid" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!