Foto: Foto: Edgars Vaivads
Trešdien "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas izbraukuma spēlē ar rezultātu 57:75 piekāpās BK "Ogre" vienībai, portālu "Delfi" informēja "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību daļa.

"Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 16 gūtajiem punktiem bija Viktors Iļjins, bet aizsargs Edmunds Elksnis izcēlās ar 13 gūtajiem punktiem un 5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt uzvarētājiem Jānis Pozņaks guva 21 punktu, Jānis Antrops pievienoja 10 punktus, bet Mārcis Vītols izcēlās ar 9 punktiem.

Citā spēlē "Jūrmala" pieveica "Jēkabpili" ar rezultātu 72:49 (13:12, 23:10, 21:18, 15:9).

Par "Jūrmalas" dalību LBL bija pamatīga neskaidrība, jo tās startēšana turnīrā tika apstiprināta vien nedēļu pirms sezonas sākuma, savukārt komandas sastāvs publiski tika paziņots vien otrdienas vakarā. Komanda tika izveidota no jauna un tai juridiski ir arī jauni īpašnieki, kluba prezidenta pienākumus pildot Edgaram Jeromanovam, kurš gan dosies laukumā arī kā spēlētājs, bet galvenais treneris ir Mārtiņš Gulbis. Sastāvā pārsvarā apvienoti pagājušās sezonas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Barons kvartāls" vienību spēlētāji.

Savā pirmajā oficiālajā mačā jūrmalnieki otrajā ceturtdaļā no 18:16 panāca 34:18. Kaut trešās ceturtdaļas sākumā viesu pārsvars vēl tika samazināts līdz 38:34, jūrmalnieki pēc tam iemeta nākamos 13 punktus un noslēdzošajā periodā droši noturēja vadību.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija iepriekšējās sezonas "Valmiera"/ORDO rindās aizvadījušais Haralds Kārlis, bet 16 punktus iemeta bijušais "Ogre"/"Kumho Tyre" spēlētājs Kristaps Pļavnieks, kurš šovasar guva bronzu pasaules Universiādē.

Tikmēr ievērojami atjauninātajā "Jēkabpils" komandā, kas arī pirms šīs sezonas piedzīvoja lielas finansiālās problēmas, labākais ar 16 punktiem bija viens no retajiem veterāniem Jurijs Aleksejevs.

Divkārtējā LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils" pirms jaunās sezonas sastāvā iekļāva vien sešus pieredzējušus basketbolistus, bet pārējie ir jaunie.

Valsts vicečempione "Ventspils" citā mačā trešdien ar 85:58 (19:14, 27:16, 17:19, 22:9) mājās droši pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Uzvarētājiem 17 punktus guva Ingus Jakovičs, pa 16 punktiem sameta lietuvietis Juļs Juciks un Māris Gulbis, bet 14 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Aigaram Šķēlem.

Tikmēr LU rindās ar 16 punktiem atzīmējās Renārs Birkāns.

Pirmo uzvaru šosezon izcīnīja valsts čempione "VEF Rīga", kas Salaspilī ar 84:56 (19:13, 25:13, 31:17, 9:13) sagrāva "Betsafe"/"Liepāja" basketbolistus.

Vien trešdien "VEF Rīga" oficiāli paziņoja par līgumu ar Rolandu Freimani, kurš debijas mačā ar 16 punktiem uzreiz kļuva par rezultatīvāko. Tāpat viņš savāca arī sešas bumbas zem groziem.

Vēl ar 12 punktiem izcēlās pieredzējušais Kristaps Janičenoks, bet pa 11 punktiem guva Iļja Gromovs un Arns Labucks.

"VEF Rīga" sezonu sāka ar negaidītu zaudējumu, jo pirms nedēļas viesos ar 80:85 atzina "Ogres" pārākumu.

Savukārt liepājniekiem trešdien ar 15 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm labākais bija Toms Leimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!