Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Salīdzinoši negaidītu zaudējumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja "Valmiera", kas savā laukumā ar 62:65 (13:16, 21:16, 8:16, 20:17) piekāpās pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošajai "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai.

Vēl priekšpēdējās minūtes sākumā rezultāts bija neizšķirts 60:60, tomēr cīņas beigas pārliecinošāk aizvadīja viesi.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 gūtajiem punktiem bija Jānis Dilevka, bet pa 13 punktiem guva Atis Ozols un Roberts Mednis. Savukārt ar 12 punktiem atzīmējās pēdējās minūtēs ļoti sekmīgi spēlējošais Dāvis Čoders.

Savukārt "Valmierai" pa 12 punktiem guva Raimonds Gabrāns un Māris Ziediņš.

Ar šo panākumu "Jūrmala"/"Fēnikss" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

LBL kopvērtējumā pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem "Ventspils", kurai ar desmit uzvarām 11 mačos seko čempioni "VEF Rīga". Trešo vietu ieņem "Barons kvartāls" ar 15 uzvaras 23 cīņās, bet tai seko "Valmiera" un "Jēkabpils", kas iekrājušas pa 14 uzvaras 23 spēlēs.

"Jelgavas" basketbolistiem ir desmit uzvarām 21 spēlē, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar desmit panākumiem 23 cīņās atrodas septītajā pozīcijā.

"Latvijas Universitātes" (LU) kontā tikmēr ir desmit uzvaras 25 cīņās, bet iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" 23 spēlēs izcīnījuši astoņus panākumus un ieņem devīto vietu. Biznesa augstskola "Turība" ar septiņām uzvarām 24 cīņās ir desmitajā pozīcijā, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 13 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!