Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Valmiera" trešdien savās mājās ar rezultātu 84:78 (17:23, 30:19, 24:17, 13:19) uzvarēja Tamperes "Pyrinto" no Somijas, taču divu spēļu summā piekāpās pretiniekiem un izstājās no Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēlēm.

Spēli abas vienības iesāka līdzīgi, taču viesu komandai izdevās iegūt nelielu atrāvienu, kuru pirmā puslaika beigās valmierieši sadeldēja un izvirzījās vadībā. Skanot spēles trešās ceturtdaļas beigu sirēnai, "Valmiera" bija ieguvusi 12 punktu pārsvaru, kuru viesiem pēdējā ceturtdaļā neizdevās sadeldēt un mājinieki svinēja uzvaru ar 84:78.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikāņu leģionārs Džastins Hērts, bet 13 punkti un desmit bumbas zem groziem Dāvim Rozītim. Komandas uzvarā noteicošā bija spēle zem groziem, no kurienes tika gūta lielākā daļa punktu.

Pirmajā mačā "Valmiera" pirms nedēļas pamanījās piekāpties ar 73:107, līdz ar to atbildes mačā Latvijas vienībai bija jāuzvar ar vismaz 35 punktu starpību, lai varētu turpināt dalību turnīrā.

Līdz šim abas komandas savā starpā vēsturē bija tikušās trīs reizes un valmierieši piedzīvojuši trīs neveiksmes.

Vēl vienā astotdaļfināla atbildes spēlē Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigzdes" uzņēma Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", ko pārstāv latvietis Juris Umbraško. Igauņu klubs piekāpās ar rezultātu 68:89 (29:17, 19:13, 22:21, 19:17), līdz ar to komanda arī izstājās no turpmākajām BBL izslēgšanas spēlēm.

Zaudētāju rindās Juris Umbraško laukumā pavadītajās 35 minūtēs un septiņās sekundēs guva 15 punktus un savāca piecas bumbas zem groziem. Latvijas basketbolists realizēja trīs no četriem divpunktu un trīs no desmit trīspunktu metieniem, kā arī veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, izpelnījās trīs piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

Šāds sniegums latvietim ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

"Pieno žvaigzdes" nu jau guvuši uzvaras piecās BBL spēlēs pēc kārtas.

Trešdien astotdaļfināla atbildes spēli savā starpā aizvada arī Latvijas klubi "Liepāja"/"Triobet" un "Jēkabpils". Liepājnieki pirmajā spēlē bija pārāki ar 67:62, līdz ar to "Jēkabpili" no uzvaras divu spēļu summā šķir tikai seši punkti.

Līdz trešdienai bija noskaidroti trīs BBL ceturtdaļfināla dalībnieki un arī jau zināms viens šīs kārtas pāris - divu Lietuvas komandu duelī pašreizējie čempioni "Šiauliai" spēkosies ar Panevēžas "Lietkabelis". "Šiauliai" astotdaļfinālā pārliecinoši uzvarēja Sanda Silava pārstāvēto Igaunijas vienību "Parnu", bet "Lietkabelis" negaidīti pārspēja Armanda Šķēles pārstāvētos Igaunijas čempionus Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Tāpat otrdien ceturtdaļfinālu sasniedza arī Latvijas čempioni "Ventspils", kas divreiz pieveica Igaunijas komandu Raplas "Tyco". Ceturtdaļfinālā ventspilnieki tiksies ar "Valmieras" pāridarītājiem Tamperes "Pyrinto.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!