Foto: Publicitātes attēli

Panākumus "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja pēdējā laikā blāvi spēlējošā "Valmieras" komanda un ļoti pārliecinošu sniegumu rādošā "Jūrmala"/"Fēnikss".

Valmierieši ar 87:73 (24:17, 22:16, 19:17, 22:23) izbraukumā pieveica "Barons kvartāls" spēlētājus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija nesen no "Ventspils" izīrētais Andrejs Gražulis, bet ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Kristaps Dārgais.

Savukārt mājiniekiem ar 20 punktiem izcēlās Salvis Mētra.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon, ceturto panākumu izcīnot "Valmierai".

Līdz ar to Valmieras klubs pārtrauca trīs neveiksmju sēriju LBL spēlēs, bet Rīgas vienība piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas un saglabā vairs tikai teorētiskas cerības sasniegt "play-off" turnīru.

Vēlāk "Jūrmala"/"Fēnikss" klubs ar 74:59 (15:17, 15:11, 15:17, 29:14) pēdējā ceturtdaļā salauza "Latvijas Universitātes" (LU) pretestību.

Ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām uzvarētājiem izcēlās Iļja Gromovs, bet pa 12 punktiem guva Kristaps Mediss, Uģis Pinete un Jānis Dilevka.

Savukārt LU rindās ar 13 punktiem atzīmējās Niks Saknītis.

Jūrmalnieki izcīnīja uzvaru jau devītajā spēlē pēc kārtas, turklāt vienā no tām savā laukumā tika pieveikti arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Abu komandu trešajā šīs sezonas savstarpējā spēlē šī bija Jūrmalas vienības trešā uzvara.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 17 uzvarām 18 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar astoņām uzvarām desmit aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 20 uzvarām 29 cīņās seko "Jēkabpils". "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir 21 panākums 31 mačā, bet pa 19 panākumiem 29 spēlēs izcīnījuši "Liepāja"/"Triobet" un "Valmieras" basketbolisti.

Tālāk 14 uzvaras 30 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 11 uzvarām 30 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 32 cīņā ir "Saldus", kuriem ar deviņām uzvarām 29 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība'', bet "Jelgavai" tikpat uzvaru ir 31 spēlē.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 18 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!