Foto: F64

Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē starp valsts divām vadošajām komandām sestdien čempionvienība "Cēsis" izbraukumā ar rezultātu 70:62 (24:16, 23:9, 13:14, 10:23) uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes.

"Cēsu" komandai tā bija sestā uzvara sešās turnīra cīņās, bet "TTT Rīga" cieta savu pirmo neveiksmi sešos mačos.

Pamatus uzvarai viesu komanda ielika jau pirmajā puslaikā, pēc pirmās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar 24:16, bet pirmo puslaiku noslēdzot ar 47:25 savā labā. Otrajā puslaikā mājinieces starpību samazināja, tomēr būtiski mainīt cīņas gaitu nespēja.
Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Zane Jākobsone, Anda Eibele iekrāja 15 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Kristīnes Silarājas rēķinā 13 punkti un deviņas bumbas zem groziem.

Savukārt "TTT Rīga" komandas labā 20 punktus guva Ieva Krastiņa, bet ar 12 punktiem izcēlās Rūta Veidere.

Kopvērtējumā bez zaudējumiem turpina cīnīties Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex" un "Cēsis", kas aizvadījušas attiecīgi septiņas un sešas spēles, kamēr "TTT Rīga" ar pieciem panākumiem sešos mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Latvijas-Igaunijas apvienotais sieviešu basketbola čempionāta otrajā spēlē sestdien "TTT Rīga Juniores" sagrāva Tartu Universitātes komandu ar 81:53 (14;19; 22:12; 24:14; 21:8)

Turnīrā kopumā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!