Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolists Kristaps Valters trešdien guva 15 punktus Eiropas kausa spēlē, kurā viņa pārstāvētā komanda Ankaras "Kolejliler" no Turcijas ar rezultātu 84:65 (28:7, 20:11, 18:26, 18:21) savā laukumā pārspēja Melnkalnes komandu Podgoricas "Budučnost Voli".

Jau pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki atradās vadībā ar rezultātu 26:5, bet Valters šajā laikā bija realizējis trīs tālmetienus, iemetot 11 punktus. Pēc puslaika Turcijas klubs bija priekšā ar 48:18, noturot pārliecinošu panākumu līdz cīņas beigām.

Valters laukumā pavadīja 27 minūtes un 19 sekundes, realizējot divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī abus soda metienus.

Spēlētājs mačā izcēlās arī ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, trim kļūdām, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un četrām piezīmēm, kas deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvāk par Valteru uzvarētājiem nospēlēja vien Klajs Takers, kurš guva 24 punktus.

Kā ziņots, vēl vienā F grupas spēlē latviešu basketbolists Rolands Freimanis otrdien guva 14 punktus, palīdzot Ukrainas komandai Južnijas "Himik", ko trenē Kārlis Muižnieks, ar 81:52 savā laukumā pārliecinoši uzvarēt Ungārijas vienību Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar".

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka otro, trešo un ceturto vietu F grupā sadalīs "Himik", PAOK un "Kolejliler". Pirms pēdējām divām kārtām Ukrainas un Grieķijas klubam ir pa pieciem panākumiem astoņos mačos, bet Turcijas vienība izcīnījusi par vienu uzvaru mazāk.

Citā mačā trešdien uzvaru izcīnīja Gundara Vētras trenētā Sanktpēterburgas "Spartak" komanda no Krievijas, kas ar 81:68 (16:16, 15:20, 27:14, 23:18) savā laukumā pārspēja Serbijas klubu Kragujevacas "Radnički".

"Spartak" labā ar 20 punktiem izcēlās Jaroslavs Koroļevs.

Šis Krievijas klubam bija trešais panākums astoņās spēlēs, kas ļauj saglabāt cerības uz kādu no pirmajām trim vietām H grupā.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!