Foto: F64

Uzvaru Eiropas kausa izcīņas turnīra spēlē trešdien izcīnīja Latvijas basketbolista Kristapa Valtera pārstāvētā Turcijas vienība Ankaras "Kolejliler", kas ar 81:79 (17:14, 23:23, 21:24, 20:18) sīvā cīņā izbraukumā uzvarēja Latvijas speciālista Kārļa Muižnieka un basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu no Ukrainas.

Valters laukumā pavadīja 26 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus. Spēlētājs realizēja divus no četriem trīspunktu metieniem, kā arī abus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo izpildīto divpunktu metienu.

Tāpat latvieša kontā bija četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, kā arī divas pārķertas piespēles, kas deva 17 efektivitātes koeficienta punktus un trešā vērtīgākā spēlētāja godu komandā.

Savukārt mājinieku rindās Freimanis aizvadīja 21 minūti un 57 sekundes. Basketbolists guva 12 punktus, realizējot visus četrus divpunktu metienus, vienu no trim izpildītajiem trīspunktu metienu, kā arī vienīgo soda metienu.

Tāpat spēlētājs izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Vēl priekšpēdējā minūtē "Kolejliler" atradās vadībā ar 80:74, bet mājinieki spēja pietuvoties līdz viena punkta deficītam. Tomēr atlikušajā laikā Turcijas klubs nosargāja smagu uzvaru.

Līdz ar to "Himik" F grupā šobrīd ir izcīnījusi četras uzvaras sešās spēlēs, atkrītot uz trešo vietu kopvērtējumā, bet "Kolejliler" tikusi pie diviem panākumiem, izkļūstot no pēdējās vietas.

Citā spēlē Latvijas izlases spēlētāja Armanda Šķēles pārstāvētais Igaunijas klubs "Kalev"/"Cramo" izcīnīja savu pirmo uzvaru G grupā, pārspējot Turcijas vienību Bandirmas "Banvit" ar rezultātu 75:72 (17:17, 23:21, 20:11, 15:23).

Šķēle aizvadīja otro ilgāko spēles laiku komandā - 31 minūte un astoņas sekundes -, gūstot astoņus punktus, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem, bet netrāpot abus tālmetienus. Spēlētājs izcēlās ar četrām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, nopelnot astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Par rezultatīvāko mača spēlētāju kļuva kādreizējais "VEF Rīga" spēlētājs Ērls Roulends, kurš tagad pārstāv "Banvit" vienību, sev atvēlētajā laikā gūstot 20 punktus.

Igaunijas klubs ar vienu uzvaru sešās spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu G apakšgrupā, bet "Banvit" ir tāda pat bilance kā "VEF Rīga" komandai, kas arī cīnās šajā grupā, - ar trim panākumiem vienības ieņem trešo un ceturto vietu, turpinot cīņu par vietu nākamajā posmā.

Savukārt H grupas mačā Latvijas speciālista Gundara Vētras trenētais Sanktpēterburgas "Spartak" klubs savā laukumā ar 61:64 (16:14, 14:16, 13:9, 18:25 ) piekāpās Stambulas "Bešiktaš".

Šis bija "Spartak" ceturtais zaudējums aizvadītajās sešās spēlēs, savukārt "Bešiktaš" izcīnīja savu piekto panākumu un nostiprinājās grupas līderpozīcijā.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!