Foto: AFP/Scanpix

Deviņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) basketbola čempionāta spēlē svētdien guva latvietis Kristaps Valters, tomēr viņa pārstāvētā Malagas "Unicaja" vienība ar 54:69 savā laukumā piekāpās vienai no čempionāta pastarītēm "Blu:Sens Monbus".

Valters nospēlēja 17 minūtes un 36 sekundes, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem tālmetieniem, tomēr grozam garām raidot divus divpunktu metienus. Tāpat latvietis izpildīja četras rezultatīvas piespēles, bet cīņu priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm. Valters tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Šis "Unicaja" komandai bija sestais zaudējums pēc kārtas - tā zaudējusi trijās Spānijas čempionāta cīņās un visās trijās aizvadītajās ULEB Eirolīgas otrā posma - "Top 16" - spēlēs.

Zaudējumu svētdien piedzīvoja arī Riharda Kuksika pārstāvētā "Valencia Basket" vienība, kas ar 63:71 izbraukumā atzina Saragosas "Cai" basketbolistu pārākumu.

Tomēr Kuksiks laukumā neizgāja.

Tikmēr Jāņa Blūma pārstāvētā pagājušās sezonas čempionāta fināliste Bilbao "Gescrap Bizkaia" saspringtā cīņā ar rezultātu 93:90 izbraukumā pieveica sev labi pazīstamo Madrides "Real" komandu.

Tomēr Blūms plaukstas traumas dēļ izlaida piekto savas komandas spēli.

Pagājušajā gadā "Gescrap Bizkaia" pieveica "Real" Spānijas čempionāta pusfināla sērijā, bet šogad abas komandas cīnās vienā apakšgrupā ULEB Eirolīgas "Top 16" turnīrā. Zīmīgi, ka tieši šajā apakšgrupā četru komandu konkurencē spēlē arī "Unicaja".

Kopvērtējumā "Unicaja" ar 12 uzvarām 19 aizvadītajās spēlēs pašlaik ieņem piekto pozīciju, "Gescrap Bizkaia" ar desmit panākumiem pakāpās uz septīto vietu, bet "Valencia Basket" kontā ir deviņi panākumi, kas dod desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!