Foto: DELFI.lt
Zaudējumu dramatiskā cīņā ULEB Eirolīgā trešdien Kauņā piedzīvoja Kristapa Valtera pārstāvētais spāņu klubs Malagas "Unicaja", kas ar 65:67 piekāpās Lietuvas titulētajam basketbola klubam "Žalgiris".

Valters mačā bija viens no labākajiem "Unicaja" rindās, 31:40 minūšu laikā gūstot 12 punktus un izdarot sešas rezultatīvas piespēles. Latvijas basketbolists mačā kļūdījās abos pustālajos metienos, realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Taču tieši Valtera aktivitāte bija nesekmīga spēles izšķirošajos brīžos un Latvijas basketbolists neizmantoja iespējas izraut uzvaru savai komandai Kauņā. 2:17 minūtes pirms mača beigām "Unicaja" pirmo reizi pēc 0:0 panāca neizšķirtu, bet pēc brīža Džoels Frīlends pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja Malagas komandu – 65:63.

Tomēr "Žalgiris" ātri guva četrus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību un, kā vēlāk, izrādījās, ar to arī nodrošinot sev uzvaru. Nedaudz vairāk kā 30 sekundes pirms beigām Valters veica avantūrisku tālmetienu no apmēram deviņiem metriem un kļūdījās, taču arī "Žalgiris" uzbrukums bija nesekmīgs. 12,7 sekundes pirms pamatlaika beigām "Unicaja" pēdējais uzbrukums tika uzticēts Valteram, kura caurgājiens nebija sekmīgs.

Rezultatīvākais "Žalgiris" rindās ar 18 punktiem bija Sonijs Vīmss, bet "Unicaja" labā ar 15 punktiem izcēlās Džeralds Fičs. Tāpat kā Valters, 12 punktus guva arī Frīlends, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

ULEB Eirolīgā B grupā "Unicaja" ir trīs uzvaras un četri zaudējumi, bet "Žalgirim" ir divas uzvaras un pieci zaudējumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!