Foto: F64

Ar 11 gūtiem punktiem Spānijas basketbola čempionāta (ACB) spēlē svētdien izcēlās latvietis Kristaps Valters, palīdzot "Fuenlabrada" komandai ar 90:82 (24:19, 18:16, 25:20, 23:27) izbraukumā uzvarēt spēcīgo Bilbao "Uxue" vienību.

Valters nospēlēja 20 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja četras piezīmes, kas deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Citā mačā neveiksmi cieta jaunā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas "Cajasol" vienība, kas ar 74:84 (16:24, 14:24, 23:15, 21:21) izbraukumā atzina spēcīgās ULEB Eirolīgas komandas Madrides "Real" pārākumu.

Porziņģis laukumā pavadīja septiņas minūtes un 19 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu, bet garām grozam raidot vienu tālmetienu un vien soda metienu.

Vēl latviešu jaunā spēlētāja kontā arī viena personīgā piezīme un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Jāizceļ, ka šis Porziņģim bija vien otrais ACB līgas mačs karjerā, bet pirmo reizi viņš izcēlās ar gūtiem punktiem.

Kopvērtējumā "Cajasol" komanda ar deviņām uzvarām 27 spēlēs joprojām ieņem 15.vietu, bet deviņi panākumi ir arī 16.pozīcijā esošajai "Fuenlabrada" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!