Foto: F64
Galvenais kandidāts uz Latvijas vīriešu izlases trenera amatu Gundars Vētra tuvākajā laikā saņems piedāvājumu trenēt Krievijas sieviešu nacionālo valstsvienību, tādēļ viņam var nākties izšķirties starp šīm nākotnes darba iespējām, intervijā LETA Video atklāja Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Valdis Valters.

Vētru kā galveno kandidātu Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera amatam otrdien noteica Latvijas Basketbola savienība (LBS). Patlaban Vētra strādā par pagājušās sezonas Krievijas sieviešu čempionvienības Jekaterinburgas UGMK galveno treneri.

Pēc Valtera domām, Vētra varētu tikt galā ar trenera pienākumiem Latvijas izlasē, vienīgi bažas rada tas vai viņš spēs pietiekami ātri pārorientēties no sieviešu basketbola uz vīriešu. Tāpat "VEF Rīga" vadītājs uzskata, ka pirms darba pieņemšanas Vētram būtu jāatvainojas par 1992.gadā viņa un Igora Miglinieka pieņemto lēmumu spēlēt NVS nevis neatkarību atguvušās Latvijas izlasē.

"Domāju, ka pāriet no vīriešu basketbola uz sieviešu ir vieglāk nekā otrādi. Šajā gadījumā ievērojami mainās dažādi kritēriji, psiholoģiskais faktors. Taču domāju, ka Vētra varētu strādāt ar Latvijas izlasi, tikai cita lieta - vai viņš to gribēs. Man ir informācija, ka tuvākajā laikā Vētra saņems piedāvājumu trenēt Krievijas sieviešu izlasi, un šādā gadījumā viņam būs jāizdara līdzīga izvēle kā 1992.gadā. Uzskatu, ka par šo atgadījumu viņam būtu jāatvainojas, jo Vētra to vēl līdz šim brīdim nav izdarījis," sacīja Valters.

Jau ziņots, ka pēc septembrī aizvadītā Eiropas čempionāta LBS valdes sēdē, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, tika nolemts piedāvāt iespēju lietuvietim Ķestūtim Kemzūram turpināt darbu ar vīriešu izlasi, nosakot 15.oktobri kā termiņu līguma noslēgšanai. Tomēr Kemzūra līdz noteiktajam termiņam lēmumu nepieņēma, jo viņš bija viens no galvenajiem kandidātiem arī uz Lietuvas valstsvienības galvenā trenera amatu un vispirms vēlējās sagaidīt atbildi no Lietuvas Basketbola federācijas saistībā ar šo jautājumu.

Novembra sākumā Kemzūra arī tika apstiprināts par Lietuvas izlases galveno treneri.

Kemzūra par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts pagājušā gada decembrī, un ar viņu līgums tika noslēgts līdz šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumam.

Tomēr turnīrā Latvijas izlase piedzīvoja divus zaudējumus trijās spēlēs un nespēja kvalificēties nākamajai sacensību kārtai. Šo sniegumu LBS valde novērtēja kā neapmierinošu.

Savukārt Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību līdz šī gada Eiropas čempionātam vadīja Ainars Zvirgzdiņš, kurš no amata atkāpās pēc neiekļūšanas sacensību pusfinālā un nespēšanas kvalificēties pasaules čempionāta finālturnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!