Foto: F64

Latvijas vīriešu U-20 izlase otrdien Itālijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā mačā ar agresivitāti aizsardzībā piespieda savus pretiniekus Grieķiju kļūdīties, kas ļāva panākt lūzumu un izcīnīt uzvaru, pēc dueļa sacīja komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Kā zināms, Latvijas jaunie basketbolisti otrdien savā pirmajā mačā ar 61:50 apspēlēja Grieķiju.

"Īstajā brīdī ar agresivitāti aizsardzībā piespiedām pretiniekus kļūdīties un panācām lūzumu," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto. "Spēles saturu ietekmēja apstākļi - zālē kondicionieris nestrādā, temperatūra ap +35 grādiem pēc Celsija, bumba slīd ārā no rokām. Tāpēc bija daudz neprecīzu metienu."

"Grieķijas komandu pēdējā brīdī papildinājuši četri spēlētāji, kuri svētdien cīnījās par pasaules U-19 čempionāta bronzas medaļām. Tomēr iepriekš video redzēto pretinieku stilu tas īpaši neietekmēja. Ļoti svarīgi bija apturēt grieķu ātros uzbrukumus, ko izdevās izdarīt," uzsvēra Vecvagars.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris izteicās, ka pirmajā puslaikā viņa vadītā komanda pārāk bieži ļāvusi pretiniekiem veikt garāmgājienus, sedzot grieķus pārāk cieši.

"Piedevām paši uzbrukumā nerealizējām savas iespējas. Pēc pārtraukuma piekoriģējām aizsardzību, ar agresīvām darbībām vairākkārt piespiedām pretiniekus kļūdīties un guvām pozitīvu emociju lādiņu, kas palīdzēja vēl vairāk palielināt pārsvaru. Nevienu īpaši izcelt negribu, visi parādīja raksturu. Ja komanda ielaiž tikai 50 punktus, tad uzvarēt var ikvienu pretinieku," atzina Vecvagars.

Pirms tam B apakšgrupas pirmajā mačā Izraēla ar 79:68 (22:15, 25:11, 11:23, 21:19) pieveica Bulgāriju.

Turpinājumā trešdien latvieši spēkosies ar Serbiju, bet piektdien tiksies ar Bulgāriju. Apakšgrupu turnīru Latvija sestdien noslēgs ar cīņu pret Izraēlu.

"Serbija kā pretinieki ir ļoti nopietni - serbi tikko uzvarēja prestižā pārbaudes turnīrā Turcijā. Meklēsim pretlīdzekļus viņu trumpjiem, bet šādos apstākļos svarīgāks par meistarību būs komandas raksturs," domā Vecvagars.

Pirmajā posmā 20 komandas sadalītas četrās grupās. Pēc tam katras grupas trīs labākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, turpinās cīņu otrajā posmā un vēlāk cīnīsies arī izslēgšanas spēlēs. Savukārt ceturtās un piektās vietas ieguvēji sacentīsies par 13.vietu, kas vienīgā nodrošinās tiesības arī nākamsezon spēlēt augstākajā divīzijā.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz 19.jūlijam. Tā kā nākamajā gadā U-20 čempionāta dalībnieku skaits atkal tiks samazināts no 20 līdz 16, vietu labāko sabiedrībā zaudēs uzreiz septiņas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!