Foto: fibaeurope.com

Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Arvis Vecvagars pēc fantastiskās uzvaras pār Lietuvu ar divu punktu pārsvaru - 78:76 - atzina, ka puiši paši sev radīja grūtības, bet pēc tam paši ar tām tika galā, izmantojot pretinieku kļūdas, nervozitāti un pārliecības zudumu.

"Gatavojoties spēlei, mēs ņēmām vērā neseno pārbaudes maču pieredzi, bet arī lietuvieši bija darījuši to pašu, un viņu izpildījums bija kvalitatīvāks," intervijā Latvijas Basketbola savienības mājās lapā izteicies Vecvagars. "Aizsardzībā it kā visu darījām pareizi, bet bez nepieciešamās agresivitātes, ļaujot pretiniekiem tikt pie relatīvi brīviem metieniem. Turklāt lietuvieši uzbruka ar apskaužamu precizitāti, bet mums katra neveiksme aizsardzībā vēl vairāk sasēja rokas arī uzbrukumā. Tā pirmajā ceturtdaļā lietuvieši ieguva itin komfortablu 15 punktu pārsvaru, ko saglabāja gandrīz līdz pašām spēles beigām."

"Sākot ar otro ceturtdaļu palēnām izlīdzinājām spēli, tomēr ilgi nevarējām atgūt sākumā zaudēto. Ainu uz tablo īpaši nemainīja arī lielais pārtraukums, pēc kura pakoriģējām taktikas nianses. Tomēr spēles raksturs pamazām mainījās, un iezīmējās šovakar veiksmīgākais sastāvs," turpina treneris. "Lieliskajām beigā bija divi galvenie iemesli. Pirmkārt, lietuvieši jau iepriekš pret horvātiem bija iekrituši uz pretinieku zonas presingu un, lai arī sākumā ar to tika galā, šis ierocis nostrādāja arī mūsu izpildījumā. Visu spēli būdami drošā vadībā, kaimiņi galotnē tomēr zaudēja pārliecību, sāka nervozēt un kļūdīties, ko mēs labi izmantojām.
Otrkārt, precizitātes ziņā atkārtojās spēles sākumā redzētā aina, tikai otrādi: mums iekrita gandrīz viss, lietuviešiem nebija precīzi pat vairāki metieni vienā uzbrukumā. Kopumā spēlē tālmetienu statistika iznāca gandrīz vienāda."

"Par darbību otrajā puslaikā un cīnītāju raksturu puiši pelnījuši kliņģeri, par pirmo puslaiku – pērienu. Dzīvē viss izlīdzinās. Tiesa, es, kā treneris, būšu priecīgs, ja izdosies spēlē panākt lielāku stabilitāti, kas junioru vecumā nebūt nav viegli izdarāms," atzīst Vecvagars.

Tāpat treneris atzina, ka līdz nākamajai spēlei puišiem ir jāatgūst ne tikai fiziskie, bet arī morālie spēki, jo jāspēlē ir ar 110% atdevi. Ir arī jātiek skaidrībā ar gūtajiem savainojumiem: "Spēles beigās mūsu rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs pastiepa potīti. Savainojuma nopietnība pa īstam būs redzama rīt no rīta. Jebkurā gadījumā cīņai ar Horvātiju gatavosimies nopietni." saka Vecvagars.

E grupas kopvērtējumā latvieši ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem 3.vietu, saglabājot izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam. Otrdien, 29.jūlijā, mūsējiem jāspēlē ar grupas līdervienību Horvātijas junioru izlasi, bet trešdien - ar Franciju, kura pagaidām nav guvusi nevienu uzvaru turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!