Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē izbraukumā pret Turciju jānospēlē atbilstoši savam meistarības līmenim, kas mūsu spēlētājiem ir augsts, uzskata galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas izlase kvalifikāciju uzsāks ar maču pret Turciju plkst. 18 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

"Jābūt gataviem izturēt spiedienu, ko sagādās gan turku fani, gan visa Turcijas komanda, kas trenera Ufuka Saričas vadībā cenšas spēlēt ļoti agresīvi," intervijā "basket.lv" Vecvagars iezīmēja galvenos izaicinājumus.

Septembrī "EuroBasket2017" spēlē latviešiem izdevās diezgan bieži sodīt turkus par avantūrisko presingu. Recepte zināma, tikai izpildītāji tagad būs citi.

"Jānotic, ka varam nospēlēt veiksmīgi, jānotic saviem spēkiem un jānospēlē atbilstoši savam meistarības līmenim, kas mūsu spēlētājiem ir augsts. Nav jācenšas par katru cenu paveikt kaut ko īpašu, bet katram no 12 spēlētājiem jāizdara tas, ko viņš prot, neatkarīgi no spēles laika, ko katram varēs atvēlēt," viņš turpināja.

"Esmu apmierināts ar to, ko paveicām treniņos Rīgā un divās nodarbībās te, Bursā. Spēlētāji ir ļoti motivēti, ātri uztver jauno informāciju. Revolūciju basketbola taktikā neesam veikuši, taču ir jaunas nianses gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Domājam, kā pārsteigt pretiniekus, bet arī viņi, protams, domā, kā niansēs pārsteigt mūs," skaidroja Vecvagars.

"Turcijas izlases spēlē liela nozīme būs aizsargam Meliham Mahmutoglu un centram Semi Erdenam, kuri labi pret mums darbojās jau septembrī. Taču ir arī citi vīri, kuri var uzņemties iniciatīvu. Eirolīgas klubos spēlējošajiem turkiem nav liels spēles laiks, toties būs milzīga motivācija. Citu klubu pārstāvji pieraduši būt līderi. Pretinieks ir ļoti nopietns, taču, atkārtošos, varam nospēlēt veiksmīgi, ja paši pa īstam noticēsim saviem spēkiem. Tas būs svarīgi ne tikai šodien – visā turnīra garumā," viņš uzsvēra.

Latvijas un Turcijas izlases kopš 1992. gada spēlējušas 11 reizes. Bilance 3-8, taču visas trīs uzvaras izcīnītas pēdējās savstarpējās spēlēs – 2013. gadā pārbaudes turnīrā Celjē ar 66:61, 2015. gadā Superkausa izcīņā Hamburgā ar 81:79 un pirms divarpus mēnešiem "EuroBasket2017" grupas turnīrā ar 89:79.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!