Foto: DELFI

Latvijas jaunais basketbolists Kaspars Vecvagars guvis smagu ceļgala krustenisko saišu savainojumu, kura dēļ viņam sezona noslēgusies, vēsta viņa pārstāvētais klubs Kauņas "Žalgiris".

Traumu Vecvagars guva "Žalgiris" komandas treniņā svētdien. Pirmdien atklājās, ka viņam ceļgala krusteniskajās saitēs ir plīsums, un tā dēļ viņš šajā sezonā vairs nespēlēs. Visticamāk, viņam arī nākamās sezonas sākums būs jāizlaiž.

"Traumu guvu uz līdzenas virsmas. Treniņa laikā ar bumbu devos ātrajā uzbrukumā un centos strauji aptāties. Tajā brīdī nokritu, gūstot savainojumu," stāstīja "Žalgiris" komandas latviešu basketbolists. "Joprojām vēl neesmu aptvēris notikušo. Man vajag nomierināties un koncentrēties, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos laukumā."

Kauņas komandas treneri un basketbolists uzreiz sapratuši, ka savainojums ir nopietns.

Pēdējā laikā Vecvagars regulāri tika pie spēles laika "Žalgiris" komandā. Šajā sezonā ULEB Eirolīgā viņš astoņos mačos guvis vidēji 2,5 punktus un veicis 1,1 rezultatīvu piespēli, savukārt Lietuvas čempionātā viņš vidēji gūst 4,1 punktu un veic 1,3 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, no krustenisko saišu plīsuma šobrīd atlabst citi jaunie basketbolisti. Belgradas "Partizan" pāstāvošais Dāvis Bertāns laukumā varētu atgriezties martā, bet "VEF Rīgas" basketbolistam Jānim Bērziņam būs jāizlaiž deviņi mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!