Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar 99:69 (18:21, 28:18, 24:12, 29:18) uzvarēja līgas pastarīti Tbilisi "Vita" no Gruzijas.

"VEF Rīga" sastāvā 17 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, bet 15 pievienoja Jānis Bērziņš. Tikmēr pa 11 punktiem guva Mareks Mejeris un meksikānis Fransisko Kruss.

Šo dueli veiksmīgāk iesāka "Vita" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 8:0, bet pēc tam panākot arī 19:9. Tiesa, pamazām rīdzinieki atguvās, pirmās ceturtdaļas beigās veicot izrāvienu un noslēdzot šo mača nogriezni ar trīs punktu deficītu (18:21). Puslaika turpinājumā "VEF Rīga" turpināja spēlēt gana sekmīgi un pārņēma vadību un pirmās 20 minūtes noslēdza sev par labu ar 46:39.

Otro puslaiku rīdzinieki uzsāka veiksmīgi, palielinot savu pārsvaru virs desmit punktiem, bet noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Meiers panāca jau 72:51. Pēcāk Latvijas čempioniem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl vairāk, kas arī tika noturēts, Rīgas klubam tiekot pie trešās uzvaras šajā turnīrā.

Šī sezona "VEF Rīga" komandai ir neveiksmīga un nu desmit Vienotās līgas spēlēs gūtas tikai trīs uzvaras. Kārtējā sāpīgā neveiksme tika ciesta pirmdien aizvadītajā iepriekšējā cīņā, kad "VEF Rīga" pirmajā puslaikā sasniedza pat 21 punkta pārsvaru, tomēr noslēgumā ar 82:83 piedzīvoja zaudējumu Somijas vienībai Loimā "Nilan Bisons".

Jau pirms šīs spēles "VEF Rīga" komandu bija atstājis amerikāņu saspēles vadītājs Kenets Smits, bet šonedēļ rīdzinieki tieši uz "Vita" komandu izīrēja Krievijas uzbrucēju Vladislavu Starateļevu, līdz ar to viņu sastāvā tagad palikuši vairs tikai pieci leģionāri.

Tikmēr "Vita" zaudējusi visās desmit šosezon aizvadītajās spēlēs Vienotās līgas, turklāt sīvākās neveiksmes bijušas ar desmit punktu deficītu. Savukārt trīs no zaudējumiem piedzīvoti ar vairāk nekā 40 punktiem un iepriekšējā mačā Tbilisi klubs ar 50:101 kapitulēja Jāņa Timmas pārstāvētajai līgas līderei Sanktpēterburgas "Zeņit".

Sezonu Gruzijas klubs sāka ar trim amerikāņiem (visi - pirmgadnieki Eiropā pēc spēlēšanas koledžu basketbolā), diviem ukraiņiem un virkni pašmāju spēlētājiem, bet pašlaik komandā no leģionāriem palicis vairs tikai viens amerikānis, viens ukrainis un Starateļevs.

Vienotās līgas kopvērtējumā pašlaik "VEF Rīga" ar trim uzvarām desmit spēles ieņem 13.vietu 16 komandu konkurencē, bet "Vita" ir pēdējā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspili". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!