Foto: F64

Ar cīņu savā laukumā jauno VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonu šodien uzsāk Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

"VEF Rīga" jauno sezonu "Arēnā Rīga" sāks plkst.19.30, kad uzņems Krievijas komandu Krasnojarskas "Jeņisej", bet dueli tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Nākamo VTB līgas maču "VEF Rīga" aizvadīs svētdien, kad savā laukumā tiksies ar Volgogradas "Krasnij oktjabr" basketbolistiem no Krievijas.

Līdz ar to "VEF Rīga" sastāvā šodienas mačā šīs līgas ietvaros debitēs Latvijas izlases basketbolisti Jānis Timma, Ronalds Zaķis un Mareks Mejeris, kā arī viesspēlētāji Bamba Fals, Džeralds Robinsons un Kevins Dilards.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda nolēmusi lielāku uzsvaru tagad likt uz pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet jauno "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat cīņās.

Ar Krasnojarskas vienību "VEF Rīga" spēkojās aizpagājušajā sezonā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm, abām komandām uzvarot savā laukumā. Līdzīgi kā iepriekšējos gados ierasts, arī šoreiz "Jeņisej" komandā kopā ar pašmāju basketbolistiem pulcēti vairāki meistarīgi ārzemnieki.

Pērn šī Krievijas kluba sastāvā spēlēja bijušais "VEF Rīga" saspēles vadītājs Alekss Renfro, kurš gan Krievijā nepalika un šo sezonu iesācis Vācijas klubā Berlīnes "Alba", kas piedalīsies ULEB Eirolīgā. Toties "Jeņisej" rindās ir viens cits bijušais Rīgas kluba basketbolists - krievs Jevgeņijs Koļesņikovs, kurš savulaik pēc veiksmīga snieguma "VEF Rīga" sastāvā izveidoja sev pamatu karjeras turpinājumam Krievijā.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Jaunajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, bet VTB līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!