Foto: F64
Ar uzvaru ULEB Eiropas kausa jauno sezonu otrdien sāka Latvijas basketbola čempioni "VEF Rīga", kas "Arēnā Rīga" ar 80:74 pieveica grieķu vienību PAOK.

Labākais "VEF Rīga" rindās bija Kortnijs Simss, kurš guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet viņa efektivitātes koeficients bija "+25". Teicami pēdējo ceturtdaļu aizvadīja Kērtiss Miledžs, kurš visā spēlē guva 18 punktus, bet vēl 14 punktus guva Dairis Bertāns.

PAOK rindās 17 punktus guva Džastins Giddens, bet 11 punktus - Rašāds Raits.


Pirmā ceturtdaļa

Spēle iesākās ar "VEF Rīga" spēlētāja Daira Bertāna ātru uzbrukumu, kurā viņš guva divus punktus ar sodu, kuru izdevās pārvērst vēl viena punkta guvumā. Jau nākamajā rīdzinieku uzbrukumā pret Kērtisu Miledžu metiena brīdī tika pārkāpti noteikumi un viņš no soda metienu līnijas guva vēl divus punktus. Tikmēr viesiem pirmos punktus guva Markuss Gorī.

Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un pēc četrām spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 9:9, un arī turpmākajās minūtēs abām vienībām veicās līdzīgi, rezultāta starpībai svārstoties līdz trīs punktiem. Lai gan PAOK uz brīdi ieguva četru punktu pārsvaru, "VEF Rīga" izdevās to atspēlēt un panākt 19:19. Pēdējās sekundēs abas komandas apmainījās ar punktu guvumiem, bet pirmās desmit minūtes noslēdzās ar Marka Perija diviem gūtiem punktiem (23:23).

Otrā ceturtdaļa

Otrās ceturtdaļas sākumā PAOK spēlētājs Dante Stigers izcēlās ar tālmetienu, uz ko "VEF Rīga" komandai izdevās atbildēt ar Kortnija Simsa diviem soda metieniem. Grieķijas komandai arī nākamajā uzbrukumā izdevās gūt divus punktus, bet Simss pēc neprecīza komandas biedra metiena izcīnīja atlēkušo bumbu un spēja gūt divus punktus ar sodu, izlīdzinot rezultātu 28:28.

Arī šajā ceturtdaļā laukumā bija sīva spēkošanās un abas komandas punktus guva līdzīgi, bet pēc Perija, Simsa un Bertāna gūtajiem punktiem mājinieki iekrāja četru punktu pārsvaru. Tūlīt "VEF Rīga" spēlētāji labi nocīnījās aizsardzībā un nākamajā uzbrukumā atkal iespēja centram Simsam un rezultāta pārsvars pieauga vēl par diviem punktiem, taču līdz ceturtdaļas beigām PAOK to samazināja līdz minimumam un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 45:44 "VEF Rīga" labā.

Trešā ceturtdaļa

Otrajā puslaikā ne "VEF Rīga", ne PAOK ilgāku laiku nespēja gūt punktus, taču pēc pusotras minūtes ilgas klusēšanas Kaspars Bērziņš izcēlās ar pustālo metienu, bet viesi atbildēja ar četriem gūtiem punktiem. Pēc šiem uzbrukumiem komandas sāka spēlēt rezultatīvi, taču Miledžs, gūstot piecus punktus pēc kārtas, atguva vadību "VEF Rīga" (56:51). Arī turpmāk labāk veicās Latvijas vienībai, punktus guva Perijs, Antans Kavaļausks un Simss - un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 65:57.

Ceturtā ceturtdaļa

Pēdējo ceturtdaļu ar pieciem punktiem pēc kārtas iesāka PAOK, bet viesu izrāvienu apturēja Kristaps Janičenoks, realizējot tālu divpunktu metienu. Pāris uzbrukumus komandas punktus neguva, bet rezultatīvi turpināja spēlēt Simss, kurš atkal atjaunoja septiņu punktu pārsvaru, taču nozīmēto soda metienu viņam realizēt neizdevās. Ceturtdaļas vidū komandas spēlēja diez gan nerezultatīvu basketbolu, bet "VEF Rīga" komandai piederēja iniciatīva, kas ļāva turēties vadībā (73:65). Spēles galotnē atkal veiksmīgi spēlēja Miledžs, kurš otro reizi šajā spēlē guva divus punktus ar sodu un pēc šī trīs punktu gājiena mājiniekiem bija desmit punktu pārsvars. Tomēr mača liktenis vēl nebija izlemts un PAOK komanda rīdzinieku divas kļūdas pārvērta punktu guvumos, bet būtiski apdraudēt "VEF Rīga" pārsvaru viņiem vairs neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!