Foto: F64
"VEF Rīga" sezonas pirmajā spēlē VTB vienotajā līgā otrdien ar 75:85 zaudēja "Himki" basketbolistiem, tomēr cīņā par skaidru favorītu uzskatītais Krievijas klubs vēl pēdējās minūtēs nevarēja būt īsti drošs par panākumu.

Latvijas čempioniem "Arēnā Rīga" ar 19 punktu guvumu un 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Kortnijs Simss, savukārt Dairis Bertāns savāca 16 punktus. VTB līgas pašreizējiem čempioniem "Himki" rezultatīvākais bija 19 punktus guvušais Krešimirs Lončars.


Abām komandām cieši darbojoties aizsardzībā, "Himki" labāk spēja atrast ceļu uz pretinieku grozu, un pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar piecu punktu pārsvaru (16:11). "VEF Rīga" ar veiksmīgām sadarbībām sāka otro ceturtdaļu un, gūstot 10 punktu pēc kārtas, pārņēma vadību, taču ar tikpat rezultatīvu sēriju atbildēja viesi. Viesu pārsvars zem groza, "VEF Rīgas" spēlētāju zemā metienu precizitāte un kļūdas ļāva Krievijas komandai puslaika beigās garajā pārtraukumā doties ar deviņu punktu pārsvaru (38:29).

Pēc piesardzīgā sākuma "VEF Rīga" otrajā puslaikā iejutās cīņā un laukumā ritēja līdzvērtīga spēkošanās. Rezultāta starpība pamazām dila, un trešās ceturtdaļas vidū, kad Bertāns izlauzās līdz atlēkušajai bumbai, raidot to grozā, "Himki" pārsvars bija vairs tikai divi punkti. Turpinājumā "Himki" vairākkārt noturējās vadībā tikai par viena punkta tiesu, līdz pēdējās ceturtdaļas sākumā Simss mājiniekus jau izvirzīja vadībā (59:58).

Cerības uz tikpat veiksmīgu "VEF Rīgas" turpinājumu gan izgaisa pēc pašu kļūdām, kā arī zem viesu aktīvās aizsardzības spiediena. "Himki" spēlētāji izmantoja vairākās brīvu trīspunktu metienu iespējas un pastāvīgi turējās nepilnu 10 punktu vadībā, lai neatstātu laukuma saimniekiem izredzes izglābties no zaudējuma.

Nākamā spēle VTB vienotajā līgā "VEF Rīgai" būs svētdien Kazahstānā pret "Astana" basketbolistiem.

''VEF Rīga'' pamatturnīra grupā tiksies ar vēl trim Krievijas klubiem Kazaņas UNICS, ''Nižņij Novgorod'', Samāras ''Krasnije kriļja'', kā arī Kauņas ''Žalgiris'' (Lietuva), Kijevas ''Budivelnik'' (Ukraina), ''Astana'' un Tallinas ''Kalev'' (Igaunija). Divu apļu grupas turnīrs notiks līdz 7.martam. Tā noslēgumā grupas četras labākās komandas turpinās izslēgšanas spēles.

VTB vienotās līgas spēle:

"VEF Rīga" - "Himki" 75:85 (11:16, 18:22, 26:19, 20:28)

"VEF Rīga": Simss 19 +12AB, Bertāns 16, S.Valters 12, Janičenoks 12, Miledžs 8, Keins 4, Kavaļausks 2, Perijs 2

"Himki": Lončars 19 +7AB, Mozgovs 12 +9AB, Vjaļcevs 12, Fridzons 11, Moņa 11, Hvostovs 8, Kvinns 5, Žukaņenko 5, Kelati 2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!