Foto: F64

No 17.-23.decembrim basketbola klubs "VEF Rīga" piedalīsies labdarības akcijā "Dod pieci!", ziedojot vienu eiro par katru tās laikā notikušajās spēlēs gūtu punktu, tādējādi atbalstot Latvijas vientuļos un maznodrošinātos seniorus.

"Līdz ar kluba dibināšanu sociālā atbildība ir ierakstīta VEF misijā, tāpēc arī šoreiz esam priecīgi palīdzēt. Mums ir svarīgi būt organizācijai, kas dod prieku cilvēkiem, īpaši tiem, kuri nokļuvuši grūtā situācijā. Tāpēc spēlēs pret "Union Olimpija", "Kalev/ Cramo" un basketbola klubu "Jēkabpils" vefiešu gūtos punktus pārvērtīsim eiro un ziedosim labdarībai," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: "Savā ceļā uz mērķi sportisti saņem ļoti lielu sabiedrības atbalstu, līdzi jušana un tribīņu atbalsts dod lielu spēku un uzskatu, ka mūsu kā kluba pienākums ir par to pateikties. Būsim priecīgi, ja mūsu piemērs iedvesmos vēl kādu, tāpāt kā radio "PieciLV" iniciatīva uzrunāja mūs."

No 17. līdz 23.decembrim pie Centrālās dzelzceļa stacijas Rīgā radio "PieciLV" organizē 144 stundu ilgu labdarības maratonu "Dod pieci!", lai vāktu līdzekļus Ziemassvētku dāvanām Latvijas vientuļajiem un maznodrošinātajiem senioriem.

Maratona laikā Stacijas laukumā būs novietota īpaša radio studija, no kuras sešas diennaktis bez pārtraukuma dīdžeji atskaņos par ziedojumiem pasūtītās dziesmas. Vefieši radio stacijā viesosies 21.decembrī.

Kā informē pasākuma rīkotāji, "Dod pieci!" būs līdz šim ilgākais radio raidījums Latvijas vēsturē, un tas pārņems Nīderlandē aizsākto labdarības maratona ideju, kurai atbalsts gūts jau vairākās pasaules valstīs - Beļģijā, Portugālē, Šveicē, Zviedrijā, Kenijā, Dienvidkorejā un šogad arī Latvijā.

2014./15.gada sezonā basketbola klubs "VEF Rīga" iesaistījies arī Eirolīgas īstenotajā sociālajā programmā "One Team", ar mērķi sasniegt pozitīvu efektu, pārmaiņas sabiedrībā sabiedrības potenciālo riska grupu auditorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!