Foto: F64
"VEF Rīga" komanda ceturtdien atguva pērn zaudēto "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu titulu.

Latvijas čempionāta finālsērijas sestajā mačā "VEF Rīga" ar 71:63 (18:21, 12:18, 21:11, 22:13) savā laukumā uzvarēja pērnā gada čempioni "Ventspili", sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar 4-2.

Šis ir "VEF Rīga" ceturtais Latvijas čempionu tituls - iepriekš vienībai bija izdevies uzvarēt no 2011. līdz 2013.gadam.

"VEF Rīga" sastāvā ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Mareks Mejeris, bet 13 punktus pievienoja Džeralds Robinsons. Tikmēr "Ventspils" rindās 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Džerajam Grāntam, bet 13 punktus iemeta Žanis Peiners.

Tieši Mejeris tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Abas komandas šo spēli iesāka līdzvērtīgi, tomēr "Ventspils" pirmās ceturtdaļas izskaņā sāka izrāvienu, kas noslēdzās otrā ceturkšņa ievadā, rezultāta tablo rādot 27:16 par labu viesiem. Pēc tam gan "VEF Rīga" basketbolisti kļuva sekmīgāki uzbrukumā, un pēc Mejera precīzā tālmetiena rezultāts vēstīja 31:26 par labu ventspilniekiem.

Pirmā puslaika izskaņā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, taču pēdējā minūtē "Ventspils" vienībai atkal izdevās pārsniegt desmit punktu pārsvaru, kad divus punktus ar precīzu soda metienu realizēja Peiners, panākdams (39:28).

Trešās ceturtdaļas laikā "VEF Rīga" prata atspēlēt iekrājušos deficītu, kas sekundi pirms tās beigām Ingum Jakovičam ar precīzu tālmetienu ļāva panākt 49:50. Noslēdzošajā spēles ceturksnī vienības jau aizvadīja asu un bezkompromisa cīņu, vadībā nokļūstot te vienas, te otras komandas basketbolistiem. Tiesa, svarīgos brīžos veiksmīgāk nospēlēja "VEF Rīga", kas nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām mājiniekiem ļāva panākt jau sešu punktu pārsvaru (65:59).

Lai gan "Ventspils" komandai bija vairākas iespējas mača izskaņā atspēlēties, taču kurzemnieku metieni svarīgās epizodēs lidoja garām, turklāt nesekmīgs bija arī viesu snaiperis Kristaps Janičenoks, kurš iepriekšējā spēlē nepiedalījās savainojuma dēļ. Tā vietā "VEF Rīga" pat izdevās attālināties un nodrošināt sev Latvijas čempionu titulu.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā rīdzinieki izcīnīja panākumu izbraukumā ar 81:77, tomēr nākamajos divos dueļos panākumus guva "Ventspils" basketbolisti - sākotnēji viņi Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68, bet pēc tam triumfēja arī savā laukumā ar 87:82. Sērijas ceturtajā mačā svētdien "VEF Rīga" savā laukumā ar 86:79 uzvarēja "Ventspils" komandu, bet otrdien jau izbraukumā vēlreiz pārspēja pretiniekus ar 75:63, nokļūstot viena panākuma attālumā no titula.

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalīja jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnīja "VEF Rīga", bet vienreiz uzvaru izcīnīja "Ventspils", to paveicot pērn.

Šīs sezonas LBL regulārā turnīra laikā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - vispirms janvārī Bauskā pārāka ar 90:85 bija "Ventspils", bet februārī Ventspilī ar 75:67 uzvarēja "VEF Rīga".

"Ventspils" par Latvijas čempioni kopumā kronēta deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!