Foto: F64

Latvijas klubs "VEF Rīga" ULEB Eiropas kausa turnīra otrā posma trešajā spēlē ar rezultātu 85:80 (19:25, 15:17, 20:17, 31:21) pārspēja Čehijas klubu "CEZ Nymburk".

Rīgas komandā rezultatīvākais bija Kristaps Janičenoks, kurš guva 16 punktus, bet 15 punkti Antana Kavaļauska kontā. Vēl attiecīgi 14 un 13 punktus pievienoja Kaspars Bērziņš un Donāts Zavacks. Zavacks 11 no saviem 13 punktiem guva mača pēdējās piecās minūtēs. Savukārt Čehijas vienībā 14 punkti Vojteha Hrubana kontā.

Spēle iesākās ar "CEZ Nymburk" diviem tālmetieniem, tad Kaspars Bērziņš netrāpīja trīspunktnieku, bet pats savāca atlēkušo bumbu un ar triecienu grozā no augšas guva pirmos punktus rīdziniekiem. Nākamajās minūtēs komandas spēlēja ātru un rezultatīvu basketbolu, kas parocīgāk bija "VEF Rīgai", izvirzoties vadībā ar 11:10. Tomēr tad sekoja vairākas rīdzinieku kļūdas uzbrukumā, un mājinieki guva četrus punktus pēc kārtas. Lai arī Kristaps Janičenoks ar caurgājienu, Viljams Danielss un Bērziņš ar "slam dunk" atjaunoja "VEF Rīgai" minimālu pārsvaru, tomēr ceturtdaļa noslēdzās ar "CEZ Nymburk" komandas sešu punktu pārsvaru (25:19).

Čehijas klubs turpināja spēlēt veiksmīgi un iekrāja jau desmit punktu pārsvaru (21:31), un arī nākamajās epizodēs "VEF Rīgai" neizdevās apturēt pretinieku izrāvienu. Gatis Jahovičs ar pieciem punktiem pēc kārtas atdzīvināja Rīgas kluba uzbrukumu, bet tad arī pirmo metienu no spēles realizēja Ērls Roulends, iemetot trīspunktnieku. Tomašs Pomikaleks 13 sekundes pirms trešdaļas beigām guva divus punktus savai komandai, taču puslaika izskaņā Jahovičs iemeta pustālo metienu. Pirmās 20 minūtes "VEF Rīgai" noslēdzās ar astoņu punktu deficītu – 34:42.

Otrā puslaika sākumā četrus punktus pēc kārtas guva čehu komandas spēlētāji, un "VEF Rīgas" sniegums neuzlabojās arī pēc galvenā trenera Ramūna Butauta paņemtā minūtes pārtraukuma. Rīdziniekiem turpinājās "bedre", kas lika Butautam spert radikālu soli - pēc nospēlētām divarpus minūtēm ņemt jau otro pārtraukumu otrajā puslaikā. Pēc minūtes pārtraukumiem aktīvāks kļuva Antans Kavaļausks, kurš guva deviņus punktus pēc kārtas (45:53). Tad sekoja Janičenoka pieci punkti pēc kārtas, kas turpināja "VEF Rīgas" izrāvienu 14:2, bet "CEZ Nymburk" komandas divi veiksmīgi uzbrukumi pēc kārtas nedaudz rīdziniekus piebremzēja. Bērziņš ar četriem precīziem soda metieniem atkal pietuvināja "Vefiņu" pretiniekiem, un bija iespēja vēl vairāk samazināt starpību, bet tiesneši nosvilpa diezgan dīvainu sodu uzbrukumā Donātam Zavackam. Rezultāts pēc trešās trešdaļas bija 54:59.

Ceturtdaļas sākumā mājinieki iemeta tālmetienu, bet Kavaļausks skaisti apspēlēja sedzēju un trieca bumbu grozā. Roulends guva trīs punktus, panākot rezultātu 59:62, tomēr tad mājinieki ar četriem gūtiem punktiem pēc kārtas atjaunoja sev drošāku pārsvaru. Lai arī Dairis Bertāns guva trīs punktus no tālās distances, nākamajās epizodēs "CEZ Nymburk" atjaunoja desmit punktu pārsvaru (62:72). Tas nelika rīdziniekiem padoties un sekoja Kavaļauska divi punkti, kā arī Janičenoka un Zavacka precīzi trijnieki, panākot divu punktu deficītu. Pēc minūtes pārtraukuma Bertāns iemeta vēl vienu tālmetienu "VEF Rīgai" (73:72), un arī nākamajās epizodēs veiksmīgāki bija rīdzinieki. Ļoti aukstasinīgi spēlēja Zavacks, kurš iemeta visus savus soda metienus. "CEZ Nymburk" centieni izglābties bija neveiksmīgi un Roulends ar diviem sodiņiem pielika punktu spēlei. (85:80).

Eiropas kausa J grupā pirmo vietu ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem "Valencia Basket", bet tai ar divām uzvarām trijos mačos seko "VEF Rīga". "CEZ Nymburk" basketbolistu kontā ir viens panākums, bet bez uzvarām cīnās Bilbao "Uxue Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!