Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" svētdien Tartu notikušajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas finālspēlē ar rezultātu 95:69 pārliecinoši uzvarēja "Tartu Universitātes" komandu, kļūstot par pirmo Latvijas klubu, kas triumfējis šajā turnīrā.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" rindās bija Kērtiss Miledžs, kurš guva 20 punktus, Sandis Valters izcēlās ar 14 punktiem, bet Tailers Keins iekrāja 12 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Spēles sākumā "VEF Rīga" guva astoņus punktus pēc kārtas, saglabājot 8-10 punktu pārsvaru līdz otrās ceturtdaļas vidusdaļai. Turpinājumā rīdzinieki ar teicamu precizitāti realizēja metienus, kas pārsvaru ļāva palielināt līdz 21 punktam (47:26), bet atlikušajā cīņas laikā "Tartu Universitātes" komanda tuvāk par 20 punktiem tika tikai epizodiski un neapdraudēja "VEF Rīga" uzvaru.


Kā ziņots, spēlē par trešo vietu svētdien aizvadītās sezonas Lietuvas Basketbola čempionāta (LKL) trešās vietas ieguvēji Prienu "Rūdupis" ar 85:70 pieveica latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas vienība Tallinas "Kalev/Cramo". Šķēle šajā mačā guva 12 punktus.

Jau vēstīts, ka pusfināla cīņās sestdien "VEF Rīga" ar 80:75 uzvarēja "Rūdupis", bet "Tartu Universitāte" 108:106 pagarinājumā pārspēja "Kalev/Cramo".

"VEF Rīga" Tartu spēlēja 11 spēlētāju sastāvā - Marks Perijs, Kērtiss Miledžs, Sandis Valters, Dairis Bertāns, Jānis Kaufmanis, Kristaps Janičenoks, Gatis Jahovičs, Jānis Bērziņš, Tailers Keins, Kaspars Bērziņš un Antans Kavaļausks.

Pēc sākotnējās ieceres BBL kausa izcīņā vajadzēja spēlēt triju valstu un BBL čempioniem. Tomēr Lietuvas superklubi septembrī rīkojas pēc saviem plāniem - pērn no līdzdalības atteicās Kauņas "Žalgiris", šogad nespēlē arī Viļņas "Lietuvos rytas".

BBL kausa izcīņa notika ceturto reizi. 2008.gadā Rīgā notikušajā turnīrā uzvarēja "Lietuvos rytas", 2009.gadā Kauņā triumfēja "Žalgiris", bet pērn arī Tartu uzvarēja Tartu "Rock".

Divreiz trešajā vietā turnīrā ierindojies Latvijas klubs "Ventspils".

Nākamajā nedēļā "VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Vācijas komandu Berlīnes "Alba".

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar Beļģijas komandas Šarleruā "Spirou Basket" un Ukrainas kluba "Doņeck" pāra spēcīgāko vienību.

Lai iekļūtu sacensību pamatturnīrā, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Kā ziņots, nākamajā sezonā BBL elites divīzijā Latvijas klubs sacensības sāks no izslēgšanas turnīra.

Tāpat klubs nākamajā sezonā startēs VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kurā spēlēs vienā apakšgrupā ar aizvadītās sezonas čempioniem Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Abas komandas sacentīsies A apakšgrupā, kurā spēlēs arī Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris", Ukrainas vienība Kijevas "Budiveļņik", Kazahstānas komanda Astanas "Tigers", Tallinas "Kalev/Cramo" no Igaunijas, Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" un Kazaņas "Unics", kā arī kvalifikācijas turnīra uzvarētāji.

Tikmēr Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā komandas, kas piedalīsies Eirokausos, aizvadīs tikai divus spēļu apļus.

Kā ziņots, "VEF Rīga" aizvadītās sezonas LBL finālsērijā ar 4-3 uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!