Foto: F64

Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas spēlē svētdien ar rezultātu 52:64 (16:15, 13:15, 19:20, 4:12) izbraukumā līdzīgā cīņā piekāpās ULEB Eirolīgā spēlējošajam Krievijas klubam Kazaņas "Unics".

Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū abas komandas rezultātā bija blakus, tomēr "VEF Rīga" izšķirošajās desmit minūtēs kopā guva vien četrus punktus, ciešot neveiksmi.

Rezultatīvākais Latvijas komandas rindās ar 12 punktiem bija Džeralds Robinsons, bet Bamba Fals izcēlās ar 11 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

Savukārt "Unics" sastāvā ar 18 punktiem atzīmējās Kīts Lengfords.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja mazrezultatīvā, bet līdzīgā cīņā. Pirmos astoņus punktus guva "VEF Rīga" komanda, bet pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē "Unics" panāca izlīdzinājumu 15:15. Tiesa pēc desmit minūtēm viesi saglabāja vadību ar 16:15.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" pēc Jāņa Timmas tālmetiena vēl izvirzījās vadībā ar 21:19, tomēr turpinājumā "Unics" guva 11 punktus pēc kārtas. "VEF Rīga" klusumu divas minūtes pirms puslaika beigām ar sekmīgu tālmetienu pārtrauca Džeralds Robinsons, bet pēc tam pa diviem punktiem īsā brīdī guva arī Mareks Mejeris un Ingus Jakovičs. Savukārt pēdējās sekundēs vienu soda metienu iemeta arī Bamba Fals, "VEF Rīga" pietuvojoties līdz 29:30.

Trešā ceturtdaļa sākās ar trim "Unics" tālmetieniem īsā brīdī, tomēr tālāk par astoņiem punktiem "VEF Rīga" pretiniekiem atļauties neļāva, bet sestajā minūtē divus punktus ar sodu guva Fals un viesi jau atkal bija priekšā ar 42:41. Savukārt pirms pēdējām desmit minūtēm "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 48:50.

Noslēdzošajā ceturtdaļā rezultāts vairāk nekā trīs minūtes turējās 50:52, bet klusuma brīdi pirmā pārtrauca "Unics" vienība. "VEF Rīga" punktus nespēja gūt vairāk nekā septiņas minūtes un aizlaida pretiniekus nenotveramā attālumā.

Šis bija "VEF Rīga" komandas septītais zaudējums pēdējās astoņās spēlēs.

Šonedēļ "VEF Rīga" tikās ar trim no šī brīža spēcīgākajiem Krievijas klubiem - pirmdien VTB Vienotās līgas mačā ar 72:87 savā laukumā tika zaudēts Maskavas CSKA komandai, bet trešdien Eiropas kausa izcīņas spēlē savu skatītāju priekšā ar 79:86 piedzīvots zaudējums pret Maskavas apgabala "Himki", ko vada tās bijušais galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Iepriekš šonedēļ "Unics" vadība no galvenā trenera pienākumiem atbrīvoja Grieķijas speciālistu Argiri Pedulaki, kura vietā stājies vietējās izlases treneris Jevgēņijs Pašutins.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs Kazaņas klubs šī turnīra kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā ar divām uzvarām sešās spēlēs A apakšgrupā atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā "Unics" komanda VTB līgā tika līdz pusfinālam, triumfēja Krievijas kausa izcīņas sacensībās, bet Eiropas kausa izcīņā aizkļuva līdz finālam, kurā piedzīvoja zaudējumu.

"VEF Rīga" komanda Vienotās līgas sezonu sākusi ar trim uzvarām astoņos mačos, kas pašlaik līgas kopvērtējumā ļauj ieņemt desmito vietu.

Pašlaik "VEF Rīga" komandai savainojumu dēļ nevar palīdzēt Jānis Bērziņš un Aigars Šķēle.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda nolēmusi lielāku uzmanību pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet jauno "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem tikpat cīņās.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Jaunajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!