Foto: LETA

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas mačā svētdien ar rezultātu 69:84 (13:19, 14:25, 22:16, 20:22) izbraukumā zaudēja Krievijas komandai Volgogradas "Krasnij oktjabr", kas pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Spēles pirmos četrus punktus guva mājinieki, bet ceturtajā minūtē viņi bija priekšā jau ar 11:3. "VEF Rīga" vēl spēja pietuvoties arī līdz četriem punktiem, bet ceturtdaļas izskaņā zaudēja ar 13:19. Otrās ceturtdaļas ievadā "Krasnij oktjabr" guva deviņus punktus pēc kārtas, panākot 28:15, un tuvāk par desmit punktiem "VEF Rīga" pretiniekiem puslaikā vairs nepietuvojās. Pēc 20 spēlētām minūtēm viesi atradās iedzinējos ar 27:44.

Trešās ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" klubs samazināja deficītu līdz 40:49, bet neko ievērojami vairāk mainīt atlikušajā cīņā tā arī nespēja. Pirms pēdējām desmit minūtēm rīdzinieki zaudēja ar 49:60, bet ceturtajā ceturtdaļā nespēja pietuvoties tuvāk par septiņiem punktiem.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 18 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Džeralds Robinsons, bet ar 15 punktiem izcēlās Ronalds Zaķis.

Tikmēr Volgogradas vienībā ar 20 punktiem atzīmējās Lemonts Hemiltons.

Savā iepriekšējā turnīra spēlē rīdzinieki 25.janvārī izbraukumā ar rezultātu 90:84 uzvarēja Čehijas spēcīgāko vienību Nimburkas ČEZ, pirmoreiz šosezon turnīrā gūstot divus panākumus pēc kārtas.

Savukārt Volgogradas klubs bija piedzīvojis zaudējumus sešās turnīra spēlēs pēc kārtas.

Abas komandas iepriekš oktobrī tikās Rīgā, kad viesi bija pārāki ar 76:75.

"VEF Rīga" trešdien aizvadīja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēli, kurā ar 95:87 izbraukumā pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Ar septiņām uzvarām 17 spēlēs "VEF Rīga" turnīra kopvērtējumā joprojām ieņem astoto vietu, bet "Krasnij oktjabr" ar sešiem panākumiem 16 mačos atrodas 11.pozīcijā.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda šajā sezonā nolēmusi lielāku uzmanību pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet vēlāk Eiropas kausa turnīrā pārliecinoši netika pārvarēts pirmais posms. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar pieciem panākumiem septiņās cīņās.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Jaunajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, kas nav paveikts, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!