Foto: F64

Pārliecinošu uzvaru kārtējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien guva Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas savā laukumā ar rezultātu 85:69 (22:19, 23:18, 21:12, 19:20) pārspēja Krievijas komandu Krasnojarskas "Jeņisej".

Latvijas klubam šis bija jau devītais panākums šajā VTB līgas sezonā.

Ar 17 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām "VEF Rīga" rindās šajā mačā izcēlās lietuvietis Donāts Zavacks, 13 punktus iekrāja amerikānis Viljams Denjelss un Dairis Bertāns. "Jeņisej" labā tikmēr 16 punktus guva amerikānis Devons Džefersons.


Pirmo mača nogriezni abas komandas iesāka lēni, taču labāk metienus no spēles spēja realizēt viesi no Krasnojarskas. Tomēr turpinājumā rīdzinieki ar vienības kapteiņa Kristapa Janičenoka pūlēm spēja izlīdzināt spēles gaitu un pārņemt vadību. Pēc desmit spēlētām minūtēm "VEF Rīga" atradās vadībā ar 22:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" turpināja diktēt mača gaitu, taču palielināt pārsvaru nespēja. Mačā otrajā nogrieznī aktīvāks un produktīvāks kļuva arī Ērls Roulends, gūstot vairākus svarīgus punktus, bet trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām ar soda metieniem panākot jau deviņu punktu pārsvaru - 37:28. Pusminūti līdz ceturtdaļas beigām augstā lēcienā divus punktus ar sodu guva Rīgas komandas leģionārs Viljamss Denjelss. Soda metienu Denjelsam realizēt neizdevās, bet ļoti labi pie pretinieku groza nospēlēja Artūrs Strēlnieks, izcīnot atlēkušo bumbu. Pēc puslaika "VEF Rīga" atpūtā devās ar astoņu punktu pārsvaru - 45:37.

Otro puslaiku daudz agresīvāk uzsāka mājinieki, ļoti labi darbojoties aizsardzībā un realizējot vairākus svarīgus tālmetienus. Vairākas labas epizodes pēc kārtas padevās spēka uzbrucējam Kasparam Bērziņam, bet lielisku sniegumu turpināja demonstrēt Denjelss. Pēc trešās spēles ceturtdaļas mājinieku pārsvars bija sasniedzis jau 18 punktus - 67:49.

Spēles pēdējā nogrieznī pārliecinoši turpināja spēlēt "VEF Rīga" sasniedzot arī lielāko starpību mačā - 19 punktus. Nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz cīņas pamatlaika beigām Krasnojasrskas vienības spēlētāji gan prata samazināt starpību uz tablo līdz viencipara skaitlim, taču tūlīt pat mājinieki realizēja vairākus tālmetienus un atkal palielināja pārsvaru. Mača pēdējās minūtes Latvijas čempioni spēja nospēlēt organizēti un izcīnīt pārliecinošu panākumu.

"VEF Rīga" basketbolisti tagad uzvarējuši trijās no četrām šosezon aizvadītajām spēlēm, piekāpjoties vien Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA, kurai izbraukumā zaudēja cienīgā cīņā.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle šosezon tika aizvadīta oktobra beigās, kurai izbraukumā piekāpās pagarinājumā ar 93:96. Toreiz papildlaika beigās Janičenoks iemeta precīzu trīspunktu metienu, kas būtu izlīdzinājis rezultātu, taču tas netika ieskaitīts, jo tika izdarīts mirkli par vēlu.

VTB Vienotās līgas B apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs joprojām ieņem ceturto vietu, bet "Jeņisej" ar pieciem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!