Foto: DELFI.lt

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas otrajā cīņā pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" ar rezultātu 85:67 (18:18, 23:21, 24:16, 20:12) pieveica "Ventspils" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" basketbolisti izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-0.

Pirmajā ceturtdaļā "VEF Rīga" ne reizi neieguva vadību, bet rezultāts pēc tās bija neizšķirts 18:18. Otrajā ceturtdaļā mājiniekiem radās problēmas ar pretinieku apturēšanu zem groza un "VEF Rīga" trīs reizes guva divus punktus ar sodu. Kaut pašreizējie čempioni laukumā izskatījās pārliecinošāk, turpinājās sīva ciņa un pēc 20 minūtēm rezultāts saglabājās līdzīgs - 41:39 "VEF Rīga" labā.

Pirmā puslaika izskaņā, cīnoties zem groza, potītes traumu guva "VEF Rīga" basketbolists Tailers Keins, kurš vēlāk laukumā vairs neatgriezās.

Otrajā puslaikā jau ievērojami laukumā dominēja "VEF Rīga" komanda, kas no 46:44 īsā brīdī spēja panākt 59:48 un iegūt izšķirošo pārsvaru mačā. Pēc Sanda Valtera saņemtās tehniskās piezīmes ventspilnieki realizēja četrus soda metienus pēc kārtas un pietuvojās līdz 53:59, bet sekojošajā uzbrukumā pieļāva kļūdu. Ātri vien "VEF Rīga" atjaunoja desmit punktu pārsvaru un pirms pēdējās desmitminūtes atradās vadībā ar 65:55.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" panāca jau 71:56. Pēc tam mājinieki nospēlēja vairākus sekmīgus uzbrukumus, tomēr turpinājumā iniciatīvu atkal atguva čempioni, izcīnot otro pārliecinošo uzvaru.

Abos puslaikos "VEF Rīga" ievērojami dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām, šajā statistikas rādītājā uzvarot ar rezultātu 40:21.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 punktiem bija Kristaps Janičenoks, bet ar 15 punktiem izcēlās Antans Kavaļausks.

Savukārt ventspilniekiem ar 17 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām palīdzēja Džamars Jangs.

Kā ziņots, sērijas līdz četrām uzvarām pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66.

Abu komandu trešā cīņa pirmdien notiks Rīgā.

Zīmīgi, ka iepriekšējās trijās sezonās LBL finālsērija ilgusi septiņus mačus.

"VEF Rīga" LBL finālā spēlē trešo reizi pēc kārtas, savukārt "Ventspils" komanda LBL finālā cīnās jau 13.reizi pēdējos 15 gados - iepriekšējos 12 mēģinājumos tā izcīnījusi astoņus titulus.

LBL regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā spēkojās divas reizes - pirmajā mačā "Ventspils" uzvarēja izbraukumā ar 87:81, bet otrajā cīņā "VEF Rīga" viesos revanšējās ar 77:66.

LBL pusfināla sērijās līdz trijām uzvarām "VEF Rīga" ar 3-0 pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) komandu, bet "Ventspils" ar 3-1 pārspēja "Liepājas Lauvas".

Kā ziņots, sērijā par trešo vietu pašlaik "Liepājas Lauvas" ar 2-0 ir vadībā pret LU basketbolistiem.

Sērija par LBL bronzas medaļām ritēs līdz trijām uzvarām. Abu komandu trešā cīņa piektdien gaidāma Liepājā.

Jau vēstīts, ka LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmiera" ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas piedalās izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāka no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!