Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 85:74 (22:18, 22:23, 24:14, 17:19) samērā līdzīgā cīņā izbraukumā pieveica visa turnīra pastarīti Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 gūtajiem punktiem bija Ērls Roulends, pa 14 punktiem pievienoja Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš, bet 13 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Džastinam Hamiltonam.

Tikmēr "Cmoki" vienībai ar 25 punktiem palīdzēja Aleksandrs Kudrjavcevs.

Pirmajā uzbrukumā tālmetienu realizēja mājinieki, tomēr nākamos septiņus punktus iemeta "VEF Rīga" basketbolisti. Kaut laukumā pārliecinošāk izskatījās rīdzinieki, viņi pirmajā ceturtdaļā nespēja iegūt lielāku pārsvaru par pieciem punktiem (11:6), bet reizi arī bija neizšķirts (15:15).

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 22:18 "VEF Rīga" labā, bet otrās ceturtdaļas pirmajā pusē viesi izvirzījās vadībā jau ar 33:25. Tomēr turpinājumā Latvijas klubs "apstājās", bet "Cmoki" īsā brīdī veica izrāvienu 12:2 un jau pārņēma vadību. Puslaika beigas gan nedaudz pārliecinošāk aizvadīja rīdzinieki un pirms otrās spēles daļas bija vadībā ar trim punktiem.

Spēles trešo ceturtdaļu "VEF Rīga" aizvadīja ļoti pārliecinoši. Kaut tās pirmajā daļā Latvijas klubs vēl nokļuva zaudētājos ar 48:49, pēdējās minūtēs viesi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru un izvirzījās vadībā ar 68:55. Pēdējā ceturtdaļā rīdzinieki pirmos punktus guva vien pēc trim ar pusi minūtēm un turpinājumā vairs daudz nopietnāku pārsvaru par desmit punktiem iegūt nespēja, bet arī uzvaras grožus no rokām neizlaida.

Līdz ar to "VEF Rīga" komanda pārtrauca piecu zaudējumu sēriju starptautisko turnīru mačos.

Pagājušajā sezonā Minskas klubs uzvarēja Baltkrievijas čempionātā, kā arī ieguva šīs valsts kausu. Ārpus savas valsts robežām komandai neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tā palika pēdējā vietā savā grupā, bet Eiropas Izaicinājuma kausā apstājās pēc pirmās kārtas.

Šosezon "Cmoki" komanda VTB Vienotajā līgā izcīnījusi vien vienu uzvaru, bet Eiropas Izaicinājuma kausā sasniedza otro posmu, ko gan otrdien noslēdza ar piecām neveiksmēm sešās cīņās.

VTB Vienotās līgas B grupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 16 spēlēs saglabāja ceturto vietu, bet "Cmoki" ar vienu panākumu atrodas pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē decembrī "VEF Rīga" pārliecinoši uzvarēja pretiniekus savā laukumā ar 98:73.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Šajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!