Foto: F64

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolists Jānis Bērziņš atzīts par februāra labāko jauno spēlētāju VTB Vienotajā līgā.

VTB līgā ceturto sezonu katru mēnesi nosaka labāko jauno spēlētāju. Uz balvu šosezon pretendē spēlētāji, kuri dzimuši 1993. gadā un vēlāk.

Februārī labākā jaunā spēlētāja balvu izpelnījies 22 gadus vecais "VEF Rīga" uzbrucējs Bērziņš, kurš komandai palīdzēja aizvadītajā mēnesī izcīnīt trīs uzvaras piecos mačos.

Bērziņš vidēji spēlē guva 10,2 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas, veica 2,2 rezultatīvas piespēles un sakrāja 8,6 efektivitātes punktus.

"Esmu priecīgs saņemt šo balvu. Vienmēr ir patīkami, kad tavi panākumi tiek pamanīti. Tomēr jūtu, ka varu spēlēt labāk un vēl vairāk palīdzēt "VEF Rīga" komandai. Šī atzinība mani motivēs un mudinās strādāt vēl smagāk. Ceru, ka spēsim pabeigt sezonu uz pozitīvas nots un izcīnīsim vēl vairākas lielas uzvaras," paziņojumā citēts Bērziņš.

Iepriekšējā sezonā šo balvu vairākkārt saņēma arī tobrīd "VEF Rīga" komandā spēlējušais latvietis Jānis Timma, turklāt pēc tam viņš šo apbalvojumu izpelnījās arī sezonā kopumā.

VTB līgas kopvērtējumā "VEF Rīga ar septiņām uzvarām 22 mačos ieņem 12.vietu.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru. Astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas mačos.

Pērnpavasar "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspili". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!