Foto: F64
Nu jau bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" basketbolists Jānis Bērziņš otrdien oficiāli pievienojies Itālijas A sērijas vienībai Kapo d'Orlando "Betaland".

Pašlaik 23 gadus vecais Bērziņš ar "Orlandina" vienību noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

"Esmu priecīgs būt daļa no Kapo d'Orlando komandas projekta. Šis manā karjerā ir liels solis, jo A sērija ir viena no labākajām līgām Eiropā un tas man būs liels izaicinājums augt, pilnveidoties un tiekties pēc jauniem mērķiem. Vēlos Kapo d'Orlando vienībai palīdzēt sasniegt tai izvirzītos mērķus, jo vienmēr esmu bijis komandas spēlētājs," klubs citē Bērziņa teikto. "Iepriekšējo divu sezonu laikā, spēlējot VTB Vienotajā līgā, esmu ieguvis labu pieredzi, kas man palīdzēs Itālijā. Viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc pievienojos šim Itālijas klubam, bija tā lielā interese par mani un paredzētā loma komandā."

"Kristaps Janičenoks, kurš savulaik spēlēja Kapo d'Orlando, par klubu teica tikai to labāko, arī par faniem un pilsētu," piebilda Bērziņš.

Iepriekšējā sezonā Bērziņš VTB Vienotajā līgā 30 mačos vidēji iemeta 10,5 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas. Savukārt 35 cīņās Latvijas čempionātā viņa rēķinā caurmērā 8,3 punkti un 3,5 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Bērziņš balsojumā tika atzīts par Vienotās līgas otro labāko jauno basketbolistu.

Bērziņš bija viens no Latvijas U-20 izlases līderiem 2013.gada Eiropas čempionātā, kad komanda negaidīti izcīnīja sudraba medaļas. Toreiz latvietim bija piedāvājums pievienoties arī spēcīgā Spānijas kluba "Barcelona" sistēmai, taču viņš nolēma pieņemt "VEF Rīga" piedāvājumu.

Bērziņš šobrīd kļuvis arī par vienu no pieaugušo izlases basketbolistiem, turklāt komandu pārstāvēja šovasar notikušajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur gan valstsvienība cieta neveiksmi pusfinālā.

Sicīlijā bāzētais Kapo d'Orlando klubs dibināts 1978.gadā, bet 2005./2006.gadā to pārstāvēja Janičenoks. Dažādu problēmu dēļ 2008.gadā komanda tika izmesta no A sērijas, bet turpināja pastāvēt un sākotnēji spēlēja zemākajās līgās. Kopš 2014.gada vienība atkal spēlē A sērijā.

Iepriekšējā sezonā "Betaland" ar 11 uzvarām 30 spēlēs nekvalificējās A sērijas izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!