Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" cenšas vienoties ar amerikāņu spēka uzbrucēju Entveinu Robinsonu, vēsta populārais portāls "Sportando".

Atsaucoties uz darījumam tuvu stāvošu informācijas avotu, portāls ziņo, ka līguma saskaņošana nonākusi beigu stadijā.

Pagājušo sezonu 29 gadus vecais Robinsons pavadīja Itālijas A sērijas klubā Brindisi "Enel", kurā nākamsezona spēlēs pagājušā gada Latvijas kluba "Ventspils" amerikāņu leģionārs Folerins Kempbels. "Enel" komandas labā Robinsons pērn guva vidēji 12,9 punktus, kā arī izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas.

Pēc karjeras Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā Robinsons uz Eiropu pārcēlās 2007.gadā, spēlējot Francijā, Turcijā un Itālijā.

Robinsons 2010.gadā kopā ar Šolē "Basket" vienību kļuva par Francijas čempionu.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandā nākamsezon nespēlēs vairāki iepriekšējās sezonas līderi. No komandas aizgājis amerikānis Ērls Roulends, kā arī lietuvieši Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks. Tāpat karjeru Spānijā turpinās Dairis Bertāns, bet vēlmi pamesti komandu izteicis Kaspars Bērziņš.

Aizvadītās sezonas Latvijas Basketbola līga (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!