Foto: LETA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas pirmajā izslēgšanas turnīra mačā Liepājā ar rezultātu 83:112 (25:28, 20:29, 18:26, 20:29) piedzīvoja sakāvi pret Maskavas CSKA vienību.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz trīs uzvarām šobrīd ir 1-0 Maskavas komandas labā.

Latvijas komandā rezultatīvākais spēlētājs bija Kaspars Bērziņš, kurš guva 20 punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 16 punktus pievienoja Mareks Mejeris, bet Alekss Peress izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt CSKA komandas rindās vislabāk ar punktu gūšanu veicās Nando de Kolo un Viljamam Klibarnam, kuri katrs iemeta 15 punktus, bet pa 14 punktiem bija Otello Hanteram un Viktoram Hrjapam.

"VEF Rīga" demonstrēja konkurētspējīgu sniegumu pirmajā ceturtdaļā, uz īsu brīdi iegūstot pārsvaru, taču tas netika nosargāts un pirmais spēles nogrieznis tika zaudēts. Arī turpinājumā Latvijas komanda turpināja atrasties iedzinējos un pēc 20 minūtēm rezultāts joprojām bija negatīvs Latvijas klubam.

Savukārt trešajā ceturtdaļā CSKA palielināja gūto punktu ražu, pieaudzējot pārsvaru līdz 25 punktiem. Latvijas komanda nonāca neapskaužamā situācijā, no kuras tā arī neizkļuva un rezultātā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar vēl lielāku 29 punktu pārsvaru.

Šī cīņa risinājās Liepājā, jo "Arēna Rīga" šajā laikā nav pieejama.

Nākamais mačs notiks svētdien CSKA laukumā, kur 29.maijā turpat tiks aizvadīta arī trešā spēle.

Šobrīd rīdzinieki paralēli aizvada arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsēriju pret "Ventspili", kur rezultāts līdz četrām uzvarām ir neizšķirts 1-1. Pagaidām nākamais fināla mačs tiek plānots 31.maijā, bet, ja rīdzinieki uzvarēs kaut vienā cīņā pret CSKA, kalendārs tiks pārskatīts.

Sērijā pret CSKA ceturtās un piektās spēles "VEF Rīga" komandai nepieciešamības gadījumā būs jāaizvada 1. un 3.jūnijā.

"VEF Rīga" basketbolisti Vienotās līgas regulāro čempionātu ar astoņām uzvarām 24 spēlēs noslēdza astotajā vietā, kas kā pēdējai ļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tas tika paveikts pēdējā spēļu kārtā, neveiksmi piedzīvojot tiešajiem konkurentiem Minskas "Cmoki". Savukārt CSKA ar 22 uzvarām bija regulārā turnīra spēcīgākā vienība.

"VEF Rīga" ir vienīgais no izslēgšanas turnīrā iekļuvušajiem klubiem, kas nebāzējas Krievijā. Vienotās līgas "play-off" sacensībām tas kvalificējies trešo reizi vēsturē. Savā pirmajā izslēgšanas turnīrā 2013.gadā rīdzinieki vispirms uzveica Astanas "Tigers" basketbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās Maskavas apgabala "Himki", savukārt pērn ceturtdaļfinālā ar 0-3 nācās zaudēt Sanktpēterburgas "Zeņit".

Tikmēr CSKA pagājušajā nedēļā vēl piedalījās ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībās, kur gan piedzīvoja zaudējumus abās spēlēs un bija spiesta samierināties ar ceturto vietu, cīņā par bronzu piekāpjoties Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja kopumā deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!