Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” ceturtdien prezentēja komandas profesionālo basketbola skolu, informēja kluba pārstāvji.

Profesionālās basketbola skolas dibinātāji ir basketbola klubs „VEF Rīga”, jaunatnes treneris Nikolajs Mazurs, “VEF Rīga” kapteinis Kristaps Janičenoks un SIA „Arčers” valdes priekšsēdētājs un SIA “Binders” valdes loceklis Armands Garkāns.

Skolas dibinātāji izvirzījuši mērķi „VEF skolā” koncentrēt katras vecumgrupas talantīgākos jauniešus, piesaistīt labākos, progresīvākos jaunatnes trenerus, izveidot atbilstošu infrastruktūru.

“Jaunatnes basketbolam mēs vienmēr esam pievērsuši īpašu uzmanību, sākot ar “VEF Rīga” kā basketbola “laboratoriju”, beidzot ar “VEF Rīgas skolu superlīgu” un ciešu atbalstu “VEF Kadetu” komandai. “VEF Rīga” laika gaitā ir izveidojies par Latvijas basketbola flagmani, tāpēc pienācis laiks profesionālas basketbola skolas dibināšanai. Atšķirībā no pašvaldību sporta skolām mūsu galvenais mērķis būs izcilība, nevis sociālās funkcijas veikšana. Strādāsim ciešā sadarbībā ar basketbola skolu “Rīga”,” teica “VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

“VEF skolas” galvenais treneris būs Nikolajs Mazurs, kurš sevi jau ir pierādījis gan darbā BS „Rīga”, gan ar jauniešu izlasēm un „VEF Rīga” klubā.

“Mūsu mērķis ir celt Latvijas basketbola līmeni. Patlaban jaunatnes basketbolā trenējas daudz bērnu, taču rezultātā tikai daži no viņiem spēj iekļauties profesionālajos klubos. Mēs vēlamies šo pāreju no jauniešu un profesionālo sportu efektivizēt,” stāstīja Mazurs. “Tagad jaunieši daudz spēlē un maz trenējas, svarīgi ir izveidot vidi, kur bērni trenējas, konkurējot ar saviem vienaudžiem, optimizēt spēļu skaitu, nodrošināt medicīnu un infrastruktūru. Jau astoņus gadus ar savu jauniešu grupu es katru sezonu aizvadu citā zālē, tā tas nedrīkst būt. Mūsu bāze būs Rīgas Olimpiskais sporta centrs, kur jau nākamā mēneša laikā manēžā ieklāsim jaunu, visām kvalitātes prasībām atbilstošu basketbola grīdu.”

Tikmēr Janičenoks uzsvēra, ka sportistu izaugsmi veicina laba līmeņa treniņi: “No pieredzes zinu, cik svarīgi jau no mazotnes trenēties kvalitatīvā zālē, profesionālu mediķu, fiziskās sagatavotības un basketbola treneru uzraudzībā. Svarīgi ir vienkopus trenēties visiem labākajiem vienaudžiem, lai arvien attīstītu meistarību. Līdzīgas skolas jau darbojas Eiropā, šāda sistēma sevi ir pierādījusi, mēs šodien neizgudrojam neko jaunu. Es ar lielu degsmi esmu iesaistījies šajā projektā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!