Foto: F64
Latvijas čempioni basketbolā ”VEF Rīga” ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīrā spēlēs C grupā, kurā spēkosies ar Latvijas saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvēto Vācijas klubu Artlandes ”Dragons”, noskaidrojās otrdien Barselonā notikušajā izlozē.

Vēl C grupā būs Krievijas komanda Ļubercu "Triumf" un Lemānas ”Sarthe Basket”, kas ir Francijas vicečempioni.

”Eiropas kausā vājas komandas nespēlē. Lemāna šogad palika soli no Eirolīgas, ”Dragons” ir klubs ar labu reputāciju un labiem ārzemniekiem sastāvā. ”Triumf” komandu vakar redzējām Rīgā, domāju, ka uz Eiropas kausu tā noteikti vēl sasparosies. Mēs ļoti cītīgi un ar lielu atbildību gatavosimies katrai spēlei, lai sasniegtu kluba vadības izvirzītos augstos mērķus iekļūt Eiropas kausa TOP8,” ”VEF Rīga” preses dienestam teica komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

Atgādinām, ka ”VEF Rīga” arī VTB Vienotajā līgā spēlē vienā grupā ar ”Triumf” vienību. Pirmdien abas komandas tikās savstarpējā spēlē, rīdziniekiem Krievijas komandu pārspējot ar 101:78.

Vēl cita Latvijas saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas ”Spartak” no Krievijas ielozēta G grupā ar Zagrebas "Cibona" (Horvātija), Šolē "Cholet Basket" (Francija) un Ulmas "Ratiopharm" (Vācija).

Tikmēr Spānijas klubs Seviļas ”Cajasol”, kurā spēlē latvietis Kristaps Porziņģis, ir vienā grupā ar Sasāri "Dinamo Basket" (Itālija), Belgradas "Crvena Zvezda" (Serbija) un "Entente 45 Loiret" (Francijas).

Eiropas kausa izcīņā piedalīsies 32 klubi, kuri sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām. Katras grupas divas spēcīgākās komandas pēc divu apļu izspēles iekļūs nākamajā kārtā, kurā notiks cīņa par ceturtdaļfinālu. Izslēgšanas turnīrā noskaidrosies pusfinālisti, finālisti un ULEB Eiropas kausa ieguvēji.

Kristaps Valters ”Dragons” komandai pievienojās septembra vidū, noslēdzot līgumu uz diviem mēnešiem, taču ir iespējams pagarināt līdz sezonas beigām.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" iekļuva turnīra otrajā kārtā, bet nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā.

ULEB Eiropas kausa grupu sadalījums:
A grupa:
Nimburkas CEZ, Jeruzalemes ”Hapoel”, Kijevas ”Budivelnik”;

B grupa: ”Bilbao Basket”, ”Buducnost”, ”Belgacom Spirou”, Sofijas ”Lukoil Academic”;

C grupa: Lemānas ”Sarthe Basket”, ”Trium”, VEF Rīga, Artlandes ”Dragons”;

D grupa: ”Valencia Basket”, ”Banvit”, ”Azovmash”, ”S. Oliver Baskets”;

E grupa: Stambulas ”Galatasaray”, ”Lokomotiv Kuban”, ”Donetsk”, Sopotas ”Trefl” ;

F grupa: ”Unics”, ”Panionios”, ”Oostende”, ”Zielona Gora”;

G grupa: ”Spartak”, ”Cibona”, ”Cholet”, ”Ratiopharm Ulm”;

H grupa: ”Cajasol”, ”Sassari”, ”Crvena Zvezda”, ”Entente 45 Loiret”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!