2014./15.gada sezonā basketbola klubs "VEF Rīga" ar būvkompānijas SIA "Abora" atbalstu iesaistījies Eirolīgas sociālajā programmā "One Team".

"One Team" ir Eirolīgas korporatīvās sociālās atbildības programma, kas tiek īstenota sadarbībā ar basketbola klubiem un līgas ģenerālsponsoru "Turkish Airlines". Programmas mērķis ir nevis mācīt basketbola iemaņas, bet gan izmantot šīs spēles elementus, lai sasniegtu pozitīvu efektu, pārmaiņas sabiedrībā. "One Team" mērķauditorija ir sabiedrības potenciālās riska grupas - cilvēki ar īpašām vajadzībām, dažādu atkarību upuri, jaunieši no nelabvēlīgām ģimenēm un apstākļiem u.tml.

"VEF Rīga" "One Team" programmas ietvaros sadarbosies ar krīzes centru "Marsa gatve", kas ir Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienība. Sadarbības pamatā ir nodarbību vadīšana, tajās izmantojot dažādus basketbola elementus, ar nodomu programmas dalībniekiem ļaut attīstīt dzīvē noderīgas iemaņas – mācēt sastrādāties komandā, prast vienoties, cienīt citus u.tml.

Projekts turpināsies līdz janvārim. Šo mēnešu laikā ar krīzes centra audzēkņiem tiksies kā basketbola kluba "VEF Rīga" un profesionālās basketbola skolas "VEF Rīga" treneri, tā arī Latvija lielākās ielu sporta veidu kustības līderis Raimonds Elbakjans un VEF basketbola leģendas un bijušie meistarkomandas spēlētāji, kā arī citi Latvijā populāri ar šo sporta veidu saistīti cilvēki. Oficiālie programmas vēstnieki Latvijā ir VEF komandas spēlētāji Jānis Timma un Džeralds Robinsons.

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: "Sākot ar šo sezonu, Eirolīgas klubiem dalība "One Team" projektā ir obligāta, taču programmas organizētāji pieļauj iesaistīties arī ieinteresētajiem Eiropas kausa klubiem. Nolēmām izrādīt iniciatīvu un iesaistīties "One Team" programmā. Pirmkārt, tā ir lieliska iespēja sniegt pozitīvu ietekmi sabiedrībai, izmantojot basketbolu. Ceram, ka šiem krīzes centra bērniem mūsu organizētās nodarbības tiešām kalpos kā pozitīvs impulss viņu tālākajās dzīvēs. Tāpat dalība "One Team" programmā ir arī viens no veidiem, kā stiprināt sadarbību ar Eirolīgu, demonstrējot mūsu kluba nopietnos nodomus un atbilstību augstākajam līmenim ne tikai basketbola laukumā, bet arī ārpus tā. Jo jau kopš VEF atjaunošanas 2007.gadā mūsu mērķis ir ne tikai augsti profesionālie sasniegumi, bet arī pilnvērtīga sabiedrība un vide, ar to saprotot savu sociālo atbildību par to."

2014./2015.gada sezonā "One Team" projektā piedalās visi 24 Eirolīgas klubi, kā arī seši Eiropas kausa klubi, t.sk. "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!