Foto: LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" spēja VTB Vienotās līgas mačā uzvarēt Čehijas spēcīgāko vienību Nimburkas ČEZ, pateicoties komandas sniegumam aizsardzībā, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā ziņots, "VEF Rīga" svētdien izbraukumā ar rezultātu 90:84 uzvarēja ČEZ, pirmoreiz šosezon turnīrā gūstot divus panākumus pēc kārtas.

"Šī uzvara izbraukumā mums bija ļoti svarīgā cīņā par vietu izslēgšanas mačos. Mēs bijām enerģijas bagāti, labi rūpējāmies par bumbas kustību un radījām metienu iespējas," Mazura teikto citē turnīra rīkotāji. "Ne mazāk efektīvs bija arī mūsu sniegums aizsardzībā. Tieši tas mums ļāva veikt izšķirošo izrāvienu."

ČEZ komandas galvenais treneris ir lietuvietis Ķēstūtis Kemzūra, kurš savulaik vienu izlašu sezonu nostrādāja ar Latvijas valstsvienību.

"Mēs aizsardzībā neizdarījām neko, lai pretiniekus apturētu. Aizvadījām briesmīgu otro ceturtdaļu, kad "VEF Rīga" izveidoja vienu atrāvienu pēc otra. Nekādi netikām galā ar viņu līderiem Jāni Timmu un Džeraldu Robinsonu," uzskata Kemzūra. "Ar visu to mums bija iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr vairākas svarīgos brīžos zaudētas bumbas tam pārvilka pāri svītru. "VEF Rīga" spēlēja labāk un uzvarēja pelnīti."

Ar septiņām uzvarām 16 spēlēs "VEF Rīga" turnīra kopvērtējumā pakāpusies uz astoto vietu, bet ČEZ ar četriem panākumiem ir 14.pozīcijā.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!