Foto: F64

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" treneri gaidāmajai sezonai nokomplektējuši sabalansētu sastāvu, taču komandai nav bijis pietiekami daudz laika, lai pilnībā saspēlētos, tāpēc sezonas pirmajā pusē vajadzēs ieskrieties un ar katru maču uzlabot savu sniegumu, pirmssezonas preses konferencē stāstīja galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" budžets nākamajā sezonā būs 1,4 miljoni eiro, bet komandas mērķi ir uzvarēt "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) un iekļūt VTB Vienotās basketbola līgas izslēgšanas turnīrā.

"Joprojām par komandas komplektāciju atbild treneri, un mēs uzņemamies pilnu atbildību. No pagājušā gada sastāvā palika tikai Mārtiņš Meiers. Mūsu uzdevums bija atrast pēc iespējas vairāk latviešu spēlētājus, kuri atbilst VTB līgas līmenim," par starpsezonas mērķiem stāstīja Gailītis. "Meklējām tādus, kuri var arī attīstīties un kļūt par izlases spēlētājiem, kā, piemēram, Kaspars Vecvagars un Iļja Gromovs. Jānis Blūms būs tas, kurš rādīs ceļu jaunajiem spēlētājiem, bet līdzjutējiem atradām Armandu Šķēli, kurš atkal varēs spēlēt mājās, Rīgā. Arnolds Helmanis pārbaudes spēlēs sevi labi parādīja. Uz viņu var paļauties, jo vienmēr spēlē uz visiem 100."

"Tajās pozīcijās, kurās nevarējām atrast latviešus, ņēmām ārzemniekus. Arī šie spēlētāji ir izvēlēti tādi, kuri vēlas kļūt labāki un sevi pierādīt," lietuvieša Arna Labucka, kā arī amerikāņu Kristofera Ričardsa un Abdula Gadija izvēli skaidroja treneris.

Savukārt Serbijas spēka uzbrucējs Nemanja Bezbradica komandā atrodas uz pārbaudes laiku, un joprojām no viņa paša ir atkarīgs, vai viņš paliks komandā, bet pagaidām treneri nav sajūsmā ar viņa sniegumu. Tāpat "VEF Rīga" sastāvā būs divi spēlētāji no jauniešu komandas – Eduards Hāzners un Niks Jansons, kuri mēģinās atrast sev vietu profesionālajā sportā.

"Mums izdevies izveidot sabalansētu sastāvu, kurā spēlētāji var papildināt viens otru," skaidroja Gailītis, kurš grib no basketbolistiem redzēt enerģiju un degsmi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Komandas kapteinis būs Blūms, kuram ir liela šī amata pieredze gan klubos, gan Latvijas izlasē.

"VEF Rīga" treneru korpuss par pārbaudes spēļu rezultātiem ļoti nesatraucas, bet viņi apzinās, ka sezonas pirmajā daļā komandai būs jāieskrienas, jo sastāvs izveidots pilnībā no jauna un laika saspēlēties nav bijis pietiekami daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!