Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" leģionārs Džeralds Robinsons ar ziņkāri raugās uz jauno sezonu savas jaunās komandas rindās.

"Šobrīd pārāk daudz vēl nezinu par jauno komandu, atskaitot vienu cilvēku – Jāni Timmu, ar kuru spēlēju Memfisas "Grizzlies" komandā 2013.gada NBA Vasaras līgā. Jāni atceros kā ļoti atlētisku spēlētāju un patīkamu cilvēku. Toreiz ar viņu sanāca pāris reizes pavadīt kopā brīvo laiku ārpus laukuma. Zinu, ka "VEF Rīga" spēlē divos labos turnīros – Eirolīgas kvalifikācijā un atkarībā no rezultātiem tajā attiecīgi kādā no ULEB sacensībām, kā arī VTB Vienotajā līgā. Ar ziņkāri raugos uz jauno sezonu un to, kā viss šeit risināsies. Protams, plānoju izcīnīt čempionu titulu Latvijas līgā, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc devos spēlēt uz šejieni," kluba preses dienestam skaidroja Robinsons.

Pēc divām sezonām Eiropā, kuras tika pavadītas Beļģijas un Izraēlas klubos, "VEF Rīga" sastāvā Robinsonam pirmo reizi karjerā būs iespēja piedalīties Eirokausos, kas arī bijis būtisks faktors: "Spēlēšana "VEF Rīga" komandā noteikti ir solis augšup manā karjerā, tāpēc ar nepacietību gaidu iespēju iziet laukumā. Tā ir iespēja pierādīt sevi ne tikai kā komandai, bet arī spēlētājiem personīgajā līmenī. Domāju, ka tas viss palīdzēs mums izveidoties par labu vienību."

"Personīgajā līmenī ceru spēlēt katru dienu tik labi, cik vien tas iespējams un darboties tā, lai dotu komandai lielu enerģiju. Savukārt no komandas skatpunkta gribu uzvarēt. Skaidrs, ka sportā ikviens grib uzvarēt, tāpēc grūti brīži ir neizbēgami, bet svarīgākais ir tas, kā reaģē un atgūsties no tiem. Plānā ir Latvijas čempionu tituls, kā arī aizspēlēties pēc iespējas tālāk kādā no ULEB turnīriem (Eirolīgā vai Eiropas kausā) un sekmīgi nostartēt VTB Vienotajā līgā," turpināja amerikāņu basketbolists.

Par savu jauno dzīvesvietu Robinsonam vēl nav izveidojies viedoklis, taču atsauksmes par Rīgu ir bijušas pozitīvas. Viņš pētījis informāciju par Rīgu un Latviju. Viņaprāt, Rīga ir skaista pilsēta. Tāpat viņš padomu vaicājis kādreizējam "VEF Rīga" spēlētājam Aleksam Renfro, kuram par komandu, organizāciju un visu pilsētu bija sakāmi tikai labākie vārdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!