Foto: DELFI
Latvijas klubs "VEF Rīga" ceturtdien jaunatnes Eirolīgas pirmajā spēlē Lietuvas pilsētā Šauļos ar 91:80 pārspēja "Lietuvos Rytas" spēlētājus.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Ervīns Mežnieks, ar 18 gūtiem punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks, bet pa 15 punktiem sameta Ivars Rihards Žvīgurs un Anžejs Pasečniks.

Nākamajā spēlē ceturtdien vakarā "VEF Rīga" tiksies ar horvātu Zagrebas "Cibona", bet piektdien ar "Topsportschool VBL Leuven" no Beļģijas.

"VEF Rīga" junioru komandas sastāvu veido 1995. un 1996.gadā dzimušie basketbolisti, tās galvenais treneris ir Nikolajs Mazurs. Jaunatnes Eirolīgā vefiešu jaunā maiņa piedalās otro gadu. Iepriekšējā sezonā jaunatnes Eirolīgas posmā Lietuvas pilsētā Kauņā astoņu komandu konkurencē "VEF Rīga" izcīnīja 3.vietu.

ULEB rīkotie jaunatnes Eirolīgas posmi ir vieni no atzītākajiem starptautiskajiem jauno basketbolu turnīriem, kurā tiek pulcēti vairāki talantīgākie Eiropas jaunie basketbolisti. Šīs sezonas laikā jaunatnes Eirolīgā ir četri pamatturnīri – Itālijā, Spānijā, Serbijā, kā arī Lietuvā, kur piedalās "VEF Rīga".

Visu četru šo turnīru uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz jaunatnes Eirolīgas finālturnīru Londonā, kas no 9. līdz 12.maijam norisināsies paralēli ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīram.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!