Foto: DELFI

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" jaunieguvums bosniešu spēka uzbrucējs Kenans Bajramovičs ar komandu vēlas izcīnīt vērā ņemamus panākumus, kluba preses dienestam pastāstīja sportists.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" ar Bajramovičs līgumu noslēdza trešdien. Tāpat Rīgas komandai pievienojies amerikāņu centra spēlētājs Deriks Nikss. Paredzams, ka abi basketbolisti komandā debitēs svētdien VTB Vienotās līgas spēlē pret Maskavas CSKA.

"Mana motivācija pievienoties VEF? Iespēja spēlēt tādos spēcīgos turnīros kā ULEB Eiropas kauss un VTB Vienotā līga. Par šo klubu dzirdēju, ka tam ir laba organizācija un lielas ambīcijas. Ar to man bija pietiekami, lai zinātu, ka šī ir īstā izvēle, tāpēc piedāvājumam piekritu nekavējoties. Ar VEF vēlos izcīnīt vērā ņemamus panākumus," "VEF Rīga" mājaslapā internetā citēts Kenans Bajramovičs. "Tiešā veidā ar kādu spēlētāju, kam šeit (VEF) bijusi pieredze nekonsultējos, taču mans aģents minēja spēlētāju, kas "VEF Rīga" sastāvā bija pagājušajā sezonā, bet šobrīd spēlē manā iepriekšējā komandā "Banvit". Šis spēlētājs (Ērls Roulends) izteica atzinīgus vārdus par VEF klubu."

Runājot par Latvijas basketbolu, Bajramovičam ir diezgan konkrēts viedoklis par tā stilu: "Divus ar pusi gadus spēlēju Lietuvā, tāpēc esmu pietiekami labi iepazinis arī Latvijas basketbolu. Pirmā lieta, kas nāk atmiņā, ir tālmetieni. Komandām šajā reģionā (Latvijā un Lietuvā) metieni ir viena no pirmajām opcijām, bet pēc tam seko pārējais."

"Šķiet, esmu spēlējis pret lielāko daļu šī "VEF Rīga" modeļa spēlētājiem, atskaitot vien gados jaunākos spēlētājus. VEF komandu darbībā redzēju pagājušajā sezonā, kad tā spēlēja izšķirošo spēli par iekļūšanu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā pret Bilbao. Pret "VEF Rīga" esmu spēlējis arī pats – pirms pāris gadiem Baltijas līgas pusfinālā," vēsturisko maču, kurā pārāki bija vefieši, atminas Bajramovičs, kurš toreiz bija pretējā komandā.

No 2011.gada līdz pagājušajai sezonai Bajramovičs pārstāvēja Turcijas komandu Bandirmas "Banvit", vietējā čempionātā izceļoties ar 7,3 punktiem un 4,3 atlekušajām bumbām. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā viņš vidēji guva 7,3 punktus un iekrāja 5,7 atlekušās bumbas.

Vēl savas karjeras laikā viņā pārstāvējis Lietuvas komandu "Lietuvos rytas", Vācijas klubu Berlīnes "Alba", citu Turcijas komandu "Turk Telekom", kā arī ukraiņu vienības "Kyiv" un Mariopoles "Azovmaš". Tikmēr Bosnijas un Hercegovinas izlases rindās Bajramovičs piedalījies 2003., 2005. un 2011.gada Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!