Foto: LETA

Otrdien, 22.jūlijā, basketbola klubs "VEF Rīga" pastiprinājis komandas sastāvu ar 27 gadus veco un 2,07 metrus garo Latvijas valstsvienības centra pozīcijas spēlētāju Ronaldu Zaķi, portālu "Delfi" informēja komandas pārstāvji.

Aizvadītajā sezonā "Ventspils" komandas sastāvā 28 spēlēs Latvijas Basketbola līgā Zaķis vidēji mačā 20,5 minūtēs guva 13,7 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas. FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā Ronaldam 12 mačos vidēji 24,3 minūtēs 11,3 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas. Savukārt Baltijas Basketbola līgā Zaķim 15 spēlēs vidēji 19,9 minūtēs 12,0 punkti un 5,5 atlēkušās bumbas.

"Ronalda personā esam ieguvuši Latvijas valstsvienības līmeņa spēlētāju. Viņš ir atlētisks centrs, kas apveltīts ar spēcīgu ķermeni, kas mūsu komandai kalpos kā labs pastiprinājums garajā galā. Turklāt Ronalds ir pierādījis, ka joprojām spēj progresēt. Lai attīstība turpinātos, viņam šajā brīdī bija vajadzīgas pārmaiņas, ko pievienošanās "VEF Rīga" komandai spēj nodrošināt," norāda "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Iepriekšējās sešas sezonas Zaķis spēlēja "Ventspilī", pārstāvot to laikā no 2008. līdz 2014. gadam. Pirms tam - 2007./2008.gada sezonas otrajā pusē - basketbolists bija izīrēts "VEF Rīga" vienībai, kuras sastāvā saņēma pirmo izsaukumu uz Latvijas valstsvienību.

Zaķis norāda: "Man pašam ir liels prieks par pievienošanos "VEF Rīga", esmu šajā komandā spēlējis jau iepriekš un par to laiku palikušas labas atmiņas. Paldies treneriem un kluba vadībai, kas mani izvēlējās. Vēlos arī teikt lielu paldies basketbola klubam "Ventspils" - spēlējot šajā klubā, esmu ieguvis ļoti daudz un šī pieredze būs neatsverama manā turpmākajā basketbolista karjerā."

Savukārt Mazurs ieskicē basketbolista iederēšanos "VEF Rīga" spēles zīmējumā: "Saliekot Ronaldu kopā ar otro šovasar "VEF Rīga" sastāvam piesaistīto centru Bamba Falu, esam ieguvuši divus pretstatus, jo katrs no šiem spēlētājiem ir ar citādāku spēles stilu. Tas sniegs plašākas variācijas iespējas pret dažādiem pretiniekiem gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, ļaujot spēlēt efektīvāk."

Šobrīd Ronalds Zaķis Latvijas valstsvienības sastāvā gatavojas augustā gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!