Foto: LETA

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien viesos ar rezultātu 88:58 (15:13, 31:10, 20:20, 22:15) pārspēja apvienoto robežpilsētu komandu "Valka"/"Valga".

Rīdzinieki pamatus uzvarai ielika otrajā ceturtdaļā, kurā iemeta 31 punktu, pretiniekiem ļaujot gūt tikai desmit punktus.

"VEF Rīga" rindās septiņi no desmit laukumā gājušajiem basketbolistiem guva vairāk par desmit punktiem. Ar 12 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kaspars Bērziņš, kamēr 13 punktus sameta Andris Misters.

Laukuma saimniekiem 22 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Māris Ziediņš, kamēr 14 punkti bija Egertam Halleram.

Pēc ne pārāk veiksmīgas lielākās daļas sezonas "VEF Rīga" basketbolisti pēdējā laikā uzņēmuši lielisku sportisko formu un uzvarējuši pēdējās trijās VTB Vienotās līgas spēlēs, turklāt iepriekšējā mačā pirms astoņām dienām pēc lieliskas atspēlēšanās tika pieveikta Maskavas apgabala "Himki" komanda, kas sacenšas arī ULEB Eirolīgā.

Skaitot arī LBL turnīru, Latvijas čempioni uzvarējuši septiņās spēlēs pēc kārtas, tomēr šosezon nacionālajās meistarsacīkstēs ciestas tikai divas neveiksmes.

Zīmīgi, ka otrdien sākas arī Latvijas izlases treniņi pirms gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, līdz ar to "VEF Rīga" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt Mareks Mejeris.

Tikmēr "Valka"/"Valga" komanda LBL ietvaros aizvadīja vien otro spēli šogad. Tā zaudējusi piecās Latvijas čempionāta spēlēs pēc kārtas, pēdējo panākumu gūstot novembra sākumā.

Paralēli robežpilsētu komanda sacenšas arī Igaunijas čempionātā, kur ar desmit uzvarām 19 spēlēs atrodas samērā augstajā, ceturtajā, vietā.

Iepriekšējo reizi šosezon abas komandas tikās sezonas sākuma daļā, kad "VEF Rīga" savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 94:54.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 17 uzvaras 18 mačos, savukārt ar 14 panākumiem 16 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 12 uzvaras 16 cīņās, bet 13 panākumus 20 dueļos guvusi "Ogre".

Piekto vietu ar sešām uzvarām 17 cīņās ieņem "Betsafe"/"Liepāja", kam ar septiņām uzvarām 20 mačos seko "Jēkabpils".

Uzreiz aiz pirmā sešinieka ar piecām uzvarām 20 spēlēs ir "Latvijas Universitāte", divas uzvaras desmit mačos guvusi "Valka"/"Valga", bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 21 duelī.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!