Foto: F64

Valsts čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" 2015./16.gada sezonas mājas spēles Latvijas Basketbola līgas (LBL) augstākajā divīzijā aizvadīs Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, nevis kā iepriekšējās sezonās, kad spēlēja reģionu sporta centros, informēja komanda.

"Četrās sezonās esam apceļojuši visu Latviju, aizvadījuši spēli faktiski katrā pilsētā, kur ir laba basketbola infrastrukrūra, bet nav savas augstākajā līmenī spēlējošas basketbola komandas, dažās esam viesojušies vairākkārt. Par cīņu laukumā un reģionā sagādātajiem svētkiem pretī vienmēr esam saņēmuši sirsnīgu uzņemšanu un piepildītu tribīņu līdzi jušanu. Esam gandarīti, ka mūsu piemērs vairākās pašvaldībās ir rosinājis domāt par savas komandas izveidi un ir izdevies šo ieceri arī īstenot. Ceram, ka šīs idejas ir akumulējušās un būs dzīvotspējīgas. Liels paldies Saldum, Bauskai, Kandavai, Talsiem, Dobelei, Baldonei, Aizkrauklei, Madonai, Cēsīm, Gulbenei, Rūjienai, Smiltenei, Jēkabpilij un Daugavpilij," teikts komandas paziņojumā.

Kopš 2011./12.gada sezonas "VEF Rīga" LBL spēles aizvadīja Latvijas reģionu pilsētās, lai maksimāli popularizētu basketbolu, piesaistītu tam arvien jaunus atbalstītājus, kā arī sporta līdzjutējiem ārpus Rīgas nodrošinātu iespēju klātienē redzēt Latvijas labākās komandas spēli.

Šīs spēles visos Latvijas reģionos vienmēr pulcējušas pilnas tribīnes un saņēmušas atzinīgu vietējo iedzīvotāju un pašvaldību vadītāju novērtējumu. Starptautisko turnīru spēles "VEF Rīga" kopš kluba atjaunošanas aizvadījis Rīgas Olimpiskajā sporta centrā un daudzfunkcionālajā hallē "Arēna Rīga", tādējādi nodrošinot galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem visaugstākā līmeņa basketbola klubu viesošanos Rīgā VTB Vienotās līgas un Eiropas kausa ietvaros. Rīgā jau tradicionāli tikusi izvadīta arī LBL finālsērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!